Gevulde champignons

Champignons vallen onder de categorie ‘supergroenten’ en bevat veel eiwitten. Je kunt zelfs afvallen door vlees te vervangen door champignons. De meest bekende champignon is de witte, maar je hebt ook nog onder andere de reuze champignons, de grotchampignons, de kastanje champignons en de Portobello. Je kunt champignons beter niet rauw eten, want dat is slecht voor je gezondheid.

Dit recept voor gevulde champignons is heerlijk als borrelhapje én eenvoudig te bereiden. Het is een redelijk pittig recept uit de Spaanse keuken. Voor de bereiding van deze gevulde champignons heb je een oven, een ovenschaal(tje) en een koekenpan nodig.

Benodigdheden

  • 12 champignons (middel groot)
  • 30 gram boter
  • 4 eetlepels oude broodkruimels
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 30 gram boter
  • 3 eetlepels peterselie (fijngeknipt)
  • citroensap
  • 1 eetlepel cognac
  • zout en peper (vers gemalen)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius;
  • Was de champignons en verwijder hierna de steeltjes;
  • Hak nu de steeltjes van de champignons fijn;
  • Besprenkel de champignons met het citroensap;
  • Bak de fijngeperste knoflook in de koekenpan in ongeveer 15 gram boter. Zorg ervoor dat de knoflook niet kleurt;
  • Nu voeg je de fijngehakte champignonsteeltjes toe aan de gebakken knoflook. Roer het door elkaar en laat het even aanbakken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de cognac, de broodkruimels en de peterselie door de champignonsteeltjes en de knoflook;
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout. Nu heb je de vulling klaar voor de gevulde champignons;
  • Zet de champignons in een ovenschaal en vul ze rijkelijk met de klaargemaakte vulling;
  • De overgebleven boter versnipper je en strooi je over de gevulde champignons;
  • Zet de ovenschaal met gevulde champignons in de oven en bak ze 12 minuten op 200 graden Celsius goudbruin.

Heerlijk voor bij de borrel en een goede film!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>