Italiaanse Submarines

Italiaanse Submarines

Heerlijke Italiaanse submarines voor4 tot 5 personen. Ideaal voor de relaxte zaterdag, picknick of gewoon een lekkere lunch.
Varieer met verschillen soorten ham, salami en kaas.

Ingrediënten

  • 2 stokbroden
  • ½ komkommer
  • 150 gram salami (naar keus)
  • 150 gram ham gesneden
  • 150 gram jonge kaas
  • 4 tomaten (in plakjes)
  • 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • Knoflook
  • 1 zakje rucola sla
  • Mayonaise
  • Yoghurt
  • Verse basilicum
  • Azijn
  • olijfolie
  • Dille
  • Zout
  • Peper
  • Suiker

Bereidingswijze Saus 1

  • 4 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel dille
  • 1 thl. Suiker
  • Zout, peper

* Alles goed vermengen en wegzetten

Bereidingswijze Saus 2

  • 5 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • Zout/peper
  • 4 eetlepels water

* Alles goed vermengen en wegzetten

Bereidingswijze Italiaanse submarines:

  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en overgiet deze met Saus 1. Zet minstens een half uur in de koelkast;
  • Snijd de stokbroden overlangs in de lengte en verdeel de helft van Saus 2 hierover;
  • Beleg de stokbroden met de vleeswaren, kaas, tomaten;
  • Besprenkel de tomaten met zout en peper en leg hierop de  rucola en ui;
  • Verdeel de rest van Saus 2 hierover en leg daarop de plakjes komkommer;
  • Leg nog wat verse blaadjes basilicum over en sluit de Italiaanse submarines.

 

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>