Jacob’s Creek Moscato

Jacob’s Creek Moscato

Jacob'sCreek-MoscatoValentijn staat voor de deur en jij kunt je geliefde verrassen met een heerlijke maaltijd met een lekker wijntje. Ze zeggen ook liefde van de man gaat door de maag.
Een maaltijd verzinnen vindt ik meestal niet zo lastig, maar een wijn erbij uitkiezen wel.

Jacob’s Creek Moscato

Wij hebben nu een heerlijke wijn gevonden: Jacob’s Creek Moscato. Deze heerlijke fruitige wijn is verkrijgbaar in wit en rosé. Niet alleen zien de flessen er trendy en fris uit, ze smaken ook nog eens zo. De Jacob’s Creek Moscato  hebben frisse fruitsmaken, een beetje sorbetachtig. Om deze zachte smaken te balanceren zit er een lichte frizzante in.
Bij de rosé komt het rood zomerfruit naar boven. De witte wijn heeft de smaken van muskaatdruif, meloen, passievrucht en witte perzik.

Deze Jacob’s Creek Moscato is heerlijk bij een pittige vis of bijvoorbeeld een Aziatische gerecht. Door de fruitige smaak komen de smaken mooi bij elkaar en blijft het in balans.
Maar eigenlijk is deze wijn heel veelzijdig, want in Australië wordt deze wijn ook veel gebruikt bij een picknick of dansfeest op een mooie zonnige dag. Of bij een barbecue aangezien de wijn goed samengaat met een pittig stukje vlees of gamba’s, maar ook bij een fruitsalade. Wel belangrijk is dat de wijn koud geserveerd wordt, want wie wil er nou een lauw fruitig wijntje.

Op het moment is de Jacob’s Creek Moscato verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor € 6,59. Dat vind ik ook wel erg belangrijk dat je deze wijn gewoon bij de supermarkt kunt kopen en ook nog eens voor een mooi prijsje.

Heb jij ook al dorst gekregen en wil jij je valentijn verrassen met een diner met deze overheerlijke wijn? Ik zeg overheerlijk, omdat ik de wijn al heb geproefd. Mijn eerste gedachten waren verrassend, fruitig, heeerlijk, doe mij straks nog maar een glaasje en ik kreeg ineens zo’n heerlijk zomergevoel.

Hier een recept dat prima samengaat met de  Jacob’s Creek Moscato.

Recept Pittige garnalencurry

Benodigdheden

  • 500 gram bevroren rauwe gepelde grote garnalen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 grote tomaat
  • 1 blikje kokosmelk
  • 4 eetlepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ½ dl visbouillon

Kruidengarnalen

  • 2 theelepels zwarte peper
  • 3 gedroogde kleine rode chilipepers , zonder zaad
  • ½ theelepel komijn
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 ½ theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • Snufje zeezout
  • ½ bosje verse koriander

Bereidingswijze

  • Allereerst gaan we de volgende producten fijn snijden: tomaat, knoflook, ui, gember en koriander.
  • Ontdooi de garnalen en was ze in koud water. Indien nodig verwijderen we ook  nog de staarten.
  • Dan gaan we de  chilipoeder, de gember, knoflook, zwarte peper, citroensap en de kurkuma in een kom doen en dit roeren we goed door elkaar.
  • Hierin doen we de garnalen en deze laten we 30 minuten marineren.
  • Neem een wok en verhit deze goed, fruit de gesnipperde ui totdat deze glazig is geworden.
  • Dan mag je de korianderpoeder,komijn en de tomaat erbij doen en wederom goed mengen.
  • Blus het geheel al met de visbouillon.
  • Dan is het tijd voor de garam masala en de gemarineerde garnalen. Kook dit voor 5 minuten.
  • Hierna maken we het lekker romig met de kokosmelk. Dit mag je even laten pruttelen totdat het romig wordt.  Ben je net zo gek als zout als mij dan kun je er ook nog wat zeezout aan toevoegen, maar niet teveel.
  • Als alles naar smaak is mag de curry in een schaal.
  • Voor de finishing touch de verse koriander overheen en wij wensen jullie een heerlijk valentijnsavond.

Smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>