Lekker gezond tussendoortje: komkommer hapjes

De zomer lijkt misschien nog ver weg, maar is dichterbij dan je denkt. Vooral als we praten over een bikini-proof lijf moeten we nu toch wel een sportabonnementje en/of gezonder eten gaan overwegen.
Maar wat is het soms moeilijk om alle lekkere dingen die in de kast liggen te laten staan ‘s avonds op de bank voor de tv. Het is dan belangrijk om een goede vervanger te vinden voor de chips en chocolade. Hieronder een heerlijk, gezond (!) recept voor komkommer hapjes voor bij de borrel.

Benodigdheden (20 hapjes)

  • 1 lange, dunne komkommer;
  • 225 gram fetakaas;
  • 1 teentje knoflook;
  • 125 gram ricotta;
  • 3 eetlepels dille (fijngesneden);
  • 0,5 eetlepel dille voor de garnering;
  • snufje zwarte peper.

Bereidingswijze

  • Spoel de komkommer schoon onder de kraan en snijdt hem over de lengte door de helft;
  • Verwijder met behulp van een lepel en/of mesje de zaadlijsten en laat de komkommer nog even uitlekken;
  • Pers of snijdt de knoflook fijn;
  • Roer de ricotta los. Verkruimel vervolgens de fetakaas boven de ricotta en voeg de knoflook toe aan het geheel;
  • Mix het geheel met de staafmixer door elkaar of gebruik de keukenmachine;
  • Nu voeg je de fijngesneden dille toe aan de substantie. Wanneer je merkt dat het te dik is, verdun het dan met een scheut olijfolie en roer het tot één massa;
  • Vul de uitgeholde komkommer met het mengsel;
  • Breng de gevulde komkommer op smaak met fijngemalen zwarte peper en de overgebleven dille;
  • Snijdt de komkommer in stukjes van gewenste grootte.

Bron: Kookse.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>