‘Mom’s Casserole’, oftewel ‘Dikke Soep’

‘Mom’s Casserole’, oftewel ‘Dikke Soep’

De Amerikaanse keuken blinkt niet uit als om ‘haute cuisine’ gaat, maar heeft veel ‘shortcuts’ oftewel handige trucjes om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Eén van deze shortcuts is het gebruik van soep. Gedroogd of blik, voor saus of als ingrediënt voor een ander gerecht, soep is super makkelijk om voorhanden te hebben.

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 uit gesnipperd
  • 150 gram gerookte spekreepjes of ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in boogjes gesneden
  • 1 blik Unox Champignon crème soep
  • 1 blik Unox Tomaten crème soep
  • 1 pak tagliatelle,  gekookt volgens gebruiksaanwijzing

Bereidingswijze

  •  Bak het gehakt met de spekjes in een droge pan rul.
  • Als het gehakt rul is, de uien toevoegen, vuur laag zetten en 5 minuten meebakken tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de boogjes bleekselderij toe en smoor dit nog 5 minuten mee.
  • Voeg beide blikken soep toe (niet verdunnen) en warm het geheel door. Goed roeren ondertussen
  • In een hoge vuurvaste schaal een laagje saus om en om en eindig met saus.
  • Bestrooi de schotel met paneermeel en zet dezen in een oven van 180° voor 35 minuten of tot de schotel door en door warm is.
  • Mocht je de tijd niet hebben om de schotel in de oven te verwarmen, kan de (hete) saus ook over de gare tagliatelle gereserveerd worden als een soort spaghettisaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>