Ovenschotel met courgette

Na een lange dag werken geen zin om uren in de keuken te spenderen? Dan hebben wij voor jou een heerlijke, gezonde maaltijd die binnen een half uur op tafel staat: een ovenschotel met courgette, gehakt en aardappelschijfjes.

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 1 vleestomaat
  • 1 ui
  • Ongeveer 200 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram voorgekookte aardappel plakjes
  •  1 kuipje ( light) Boursin cuisine
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat

Bereiding:

  • Zet de oven aan op 200 graden Celcius.
  • Zet de aardappelschijfjes op het vuur en kook deze voor 10 minuten met een snufje zout.
  • Terwijl de aardappelschijfjes koken snijd je de courgette doormidden en dan in plakken van ½ cm.
  • Verhit olie in een pan en bak de plakken courgette om en om lekker lichtbruin. Tijdens het bakken strooi je wat zout op de plakken.
  •  Als de stukken courgette lichtbruin zijn, leg je deze apart op een bord.
  • Snipper de ui en bak deze samen met het gehakt in 5 minuten gaar.
  • Dan kan de knoflook erbij, zout, peper en nootmuskaat.
  • Beleg een ovenschaal met de helft van de courgetteplakken en doe hier het gehakt overheen. Bedek dit weer met de rest van de courgette.
  • Snijd de tomaat in plakken en leg deze over de courgette.
  • Neem de aardappelschijfjes en leg deze op de tomaat.
  • Dit geheel dekken we af met de Boursin Cuisine.
  • Zet de schaal voor 20 minuten in de oven.

Bon Appetit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>