Paasbrunch

Je zou het misschien niet zeggen als je naar buiten kijkt, maar Pasen staat alweer om de hoek. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan het begin van de lente, gezelligheid, lekker niksen, geschilderde eieren en met vrienden of familie brunchen (oh ja, en naar woonboulevards gaan natuurlijk).

Eerlijk is eerlijk, ik ben meestal niet degene die iedereen uitnodigt voor een diner of lunch. Laat ik echter deze keer eens wat pro-actiever zijn en de boodschappen doen, het eten klaarmaken en de rommel opruimen. Hieronder geven wij je tips voor een perfecte Paasbrunch van een perfecte gastvrouw.

Pak uit met het dekken van de tafel

Een gezellige Paasbrunch begint bij de opmaak. Zorg voor leuk, kleurrijk servies en maak bijvoorbeeld gebruik van een etagère waar je kleine hapjes op legt. Doe de eitjes in een mooie houder of eierdop en pers verse jus d’Orange uit voor je bezoek.  Bij de Xenos of Blokker is er een groot aanbod aan Paasservies en Paasaccessoires voor een schappelijke prijs.  Om het af te maken koop je een leuke pot met narcissen of een vaas tulpen voor op tafel.

Hapjes

Wat ik zelf altijd erg leuk vindt is het maken van veel verschillende hapjes. Zo is er voor ieder wat wils. Daarbij staat het ook erg leuk op tafel. Wat je als basis neer kunt zetten voor de Paasbrunch is een Paasstol. Deze is verkrijgbaar in verschillende smaken. Bij de Jumbo hebben ze bijvoorbeeld een stol met vruchtenvulling en een stol met roomboter-amandelspijsvulling. Het water loopt me al in de mond! Leg de stol op een broodplankje met een broodmes erbij en iedereen die wilt snijdt zelf een stuk af. Nog wat verse croissantjes met een bakje roomboter en jam op tafel en aan brood heb je nu wel voldoende voor de Paasbrunch. Heb je echte broodeters in huis dan kun je natuurlijk ook nog wat broodjes afbakken en verse vleeswaren op bordjes neerzetten.
Voor de vitamientjes kun je fruit snijden en in leuke bakjes op tafel zetten.
Wat ik zelf altijd op feestjes maak, zijn gevulde wraps. Je koopt losse wraps en vult ze naar wens. Ik maak altijd een vleesvulling en een visvulling. Bij de wraps met vlees begin ik met een laagje roomkaas, van bijvoorbeeld Philadelphia, met een snufje peper en zout. Daarop leg ik een paar plakken serranoham of kipfilet en in kleine stukjes gesneden komkommer of rucola. Rol ze op en snijd ze in stukjes. Nu nog wat prikkertjes erin doen en je hebt heerlijke hapjes. Hetzelfde kun je natuurlijk ook doen met zalm of tonijn.
Als toetje kun je ijstaart kopen of kleine gebakjes. Vergeet niet de chocolade Paashaasjes en chocolade Paaseitjes op tafel te zetten, want zonder chocolade geen Pasen!

Succes gegarandeerd met dit ‘recept’ voor een gezellige Paasbrunch.