Recept Arretjescake

Recept Arretjescake

Arretjescake

Slecht voor de lijn, maar oh zo lekker: Arretjescake. Een simpel recept dat je ooit geprobeerd moet hebben.

Eén van de leukste dingen aan jarig zijn als kind: de cadeautjes en… de arretjescake. Ik ken niemand die deze heerlijke, smeuïge, zijdezachte chocoladecake na één keer proeven nog kan weerstaan. En nog beter: je hoeft geen keukenprinses te zijn om ‘m te kunnen maken.

Graag deel ik het recept met jullie. Haal die hardloopschoenen maar uit de kast, want het is een caloriebom kan ik je zeggen.

Wat heb ik nodig?

  • 300 gram mariakoekjes
  • 50 gram cacao
  • 250 gram boter
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker

Werkwijze:

  • Smelt de boter.
  • Klop ondertussen de eieren met de suiker.
  • Voeg de gesmolten boter aan het mengsel toe (let op: je gebruikt rauwe eieren, zorg ervoor dat ze vers zijn!).
  • Al zevend gaat nu ook de cacao erbij.
  • Wanneer het één glad geheel is, kruimel de koekjes en roer deze er doorheen.
  • Bedek een bakblik met bakpapier en vul deze met het goddelijke, donkerbruine mengsel – waar je ongetwijfeld al een aantal keer je vinger in hebt ondergedompeld. Voordat je dan echt aan mag vallen: laat het een nacht in de koelkast opstijven.Bon appetit.

 Arretjescake werkwijzeArretjescake maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>