Roti kip

Roti kip

Ik hou echt zooo veel van rotikip, maar er is een nadeel.
Zelf kan ik het niet maken, dus  moet ik het altijd afhalen.
Dit is best prijzig en niet altijd even lekker.
Nu heb ik van een collega onderstaand recept gekregen om heerlijke Roti kip te maken.

Benodigdheden roti kip

  • 500 gram kipfilet, kippenhaasjes of kippenbouten.
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels massala
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • Water
  • 3 bouillonblokjes Maggi
  • Mespunt witte of zwarte peper
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Benodigdheden aardappels en kouseband

  • 400 gram kouseband
  • 6 grote aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • Water
  • 2 bouillonblokjes Maggi
  • Mespunt witte of zwarte peper

Bereiding kip

  • We beginnen eerst met de kip. Heb je gekozen voor kippenbouten snij deze dan in stukken. Snij ze niet te groot want anders duurt het heel lang voordat de kip gaar is. Heb je kippendijtjes snij deze dan is stukken van drie a vier cm;
  • Doe in een pan ( ik gebruik meestal een diepe braadpan) de olie en fruit daarin de ui en knoflook;
  • Als de ui glazig is geworden voeg je de tomatenpuree toe;
  • Roer het goed door en voeg daarna de massala toe. Bak goed door, is het heel droog geworden voeg dan een beetje olie toe;
  • Als de masssala goed meegebakken is doe je de kip erbij en een mespunt peper;
  • Bak de kip even goed en voeg erna een de bouillon toe en een beker water;
  • Alle geuren komen nu lekker vrij en de kip zal hierin verder pruttelen;
  • Doe de deksel erop en laar het goed stomen;
  • Zet het vuur laag en doe de deksel er weer op. Kijk af en toe of er nog voldoende vocht inzit en voeg anders nog wat water toe en eventueel nog een bouillonblokje.

Voor de bereiding van de aardappelen en de kousenband doe je eigenlijk hetzelfde.

  • Doe de olie in een pan en fruit daar weer de ui en knoflook mee.
  • Daarna voeg je de tomatenpuree toe en bak je weer de massalapoeder mee.
  • Het is tijd om dan de de aardappelblokjes erbij te doen met de bouillonblokjes en een beker water.
  • Doe de deksel op de pan en laat het lekker stomen.
  • In de tussentijd eventueel water en bouillon bijvoegen;
  • Als de aardappelen bijna gaar zijn voeg je de kousenband toe.
  • Na ongeveer een half uur is alles wel gaar en kun je heerlijk smullen.
  • Je kunt deze wel zelf maken, maar dat is enorm veel werk.

Serveren

Doe de aardappelen, kip en groenten op een bord samen met de roti. Ja ,het enige wat je nu nog moet doen is genieten.

Tips:
Eet het met je handen dan smaakt veel beter. Gebruik de roti om mee te eten, koop deze bij de Toko. Je kunt deze wel zelf maken, maar dat is enorm veel werk.
Mocht je niet veel tijd of zin hebben koop dat van Celavita al voorgekookte aardappelen dit bespaart tijd in de voorbereiding en is een stuk sneller klaar.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>