Sesam omeletrolletjes

Sesam omeletrolletjes

Een omeletje kan eigenlijk overal bij: het ontbijt, als bijgerecht, lunch of ‘s avonds als je op de bank zit en eigenlijk wel trek hebt in iets lekkers. Het is heel eenvoudig te maken en je kunt al bijna alles doorheen gooien wat je lekker vindt. Wij geven je het recept voor 6 sesam omeletrolletjes wat een explosie aan smaak in je mond teweeg brengt en, niet heel onbelangrijk, makkelijk te maken is. De sesam omeletrolletjes zijn zowel warm als koud te eten.

Benodigdheden:

  • Kom
  • Vork
  • Koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Mes

sesam

Ingrediënten:

  • 8 eieren (zes rolletjes)
  • 75 ml sojaroom
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Zout
  • 4 el sesamzaadjes
  • Olie
  • Chilisaus

Bereiding

breek de eieren

Breek de 8 eieren in een kom en kluts ze goed door elkaar. Voeg 75 ml sojaroom toe aan het mengsel, evenals 2 eetlepels sesamolie en een snufje zout en kluts het door het ei. Rooster vervolgens 4 eetlepels sesamzaadjes in een pannetje en voeg ook dit toe aan het eimengsel. Schenk een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin zes dunne sesam omeletten. Als ze alle 6 mooi goudbruin gebakken zijn kun je de sesam omeletjes oprollen. Wil je ze serveren als hapje, snijd ze dan in kleine stukjes en voorzie ze van satéprikkers. Serveer er een bakje chilisaus bij en je gasten zullen ervan smullen. Dienen de omeletrolletjes als bijgerecht of ontbijt dan kun je ze beter heel serveren. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>