Terrashit 2013: Hugo drankje uit Zuid-Tirol

Terrashit 2013: Hugo drankje uit Zuid-Tirol

Nederland valt als een blok voor de terrashit 2013: Hugo drankje uit Tirol. Het nieuwe drankje Hugo zou hét zomerdrankje van 2013 worden. Laat die prosecco en rosé maar in de koelkast staan, want Hugo komt eraan!

In dit artikel zullen we uitleggen wat het Hugo drankje is, hoe het Nederland verovert en natuurlijk hoe je zelf een home-made Hugo maakt.

Wat is het Hugo drankje?

Hugo drankje bestaat uit vlierbloesemsiroop, gemixt met mousserende wijn, bruiswater, een citroenschijfje en wat blaadjes munt. Aan Italië, om precies te zijn Bolzano/Bozen in Zuid-Tirol (Südtirol), hebben wij dit heerlijk verfrissende drankje te danken.

Hugo drankje

Groeiende populariteit drankje Hugo

In Zuid Tirol zijn ze gek op aperitieven en Hugo is daar niet meer weg te denken uit het assortiment. Of je nu in een sterrenrestaurant bent of in een berghut, het Hugo drankje staat op het menu.

Hugo wint nu ook in Nederland in groot tempo aan terrein. Kenners en liefhebbers noemen het zelfs al de terrashit van 2013. Dit konden veel producenten niet aan zich voorbij laten gaan en het is daarom al door velen opgenomen in het assortiment. De vers bereide Hugo is ook zeer geliefd bij het publiek.
Oostenrijk en Duitsland waren al jaren geleden om, waar de cocktail niet meer is weg te denken.

Hugo zelf maken

Vrouwen die in het buitenland Hugo hebben ontmoet en niet meer zonder hem konden, gingen een Nederlandse Hugo zelf maken. Hoe maak je er één?

Ingedriënten

– 3 cl vlierbloesemsiroop (afhankelijk van concentratie);
– 6 cl Spumante / Prosecco;
– Citroenschil of een appelschijfje;
– Scheutje bruisend water (tip)

Bereidingswijze

Wat ten eerste van groot belang is, is dat alle ingrediënten die je gebruikt koud zijn!

Pak een groot rode wijn glas en vul het met een aantal ijsklontjes. Hier giet je de vlierbloesemsiroop overheen. Voeg vervolgens de mousserende wijn toe. Zet de puntjes op de ‘i’ met een citroenschilletje of appelschijfjes en wat blaadjes munt. Nu roer je Hugo eventjes met beleid door elkaar. Je kunt eventueel een scheut bruisend water toevoegen om de zelfgemaakte Hugo wat meer frisheid te geven. Proost!

Vlierbloesemsiroop

Je vraagt je misschien af waar je vlierbloesemsiroop kunt kopen of hoe je het zelf kunt maken. Je kunt deze heerlijke siroop onder andere kopen bij IKEA voor €2,79.

Om het zelf te kunnen maken begin je met grote tassen het park in te lopen. Stop de tassen helemaal vol met vlierbloesem, het liefst volle trossen vol met stuifmeel. Pak nu een pot met inhoud van 2 liter of twee potten van één liter. Snijd een citroen in stukjes en leg in elke pot de partjes van een halve citroen. Hier voeg je de bloesem aan toe. Giet er nu water in, zodat de inhoud van de pot helemaal onder water staat. Nu laat je het geheel een dag trekken, zodat de bloesem en citroen in het water worden opgenomen. Leg vervolgens een schone theedoek over een grote pan en giet het mengsel door de theedoek in de pan. knijp de theedoek met de bloesem binnenin goed uit. In de pan zit nu ongeveer voor anderhalve liter aan vlierbloesemsap. Voeg hier anderhalve kilo (tja, niet goed voor de lijn) suiker bij en laat het geheel inkoken. Na 5 minuten geprutteld te hebben zet je het vuur uit en laat je de vlierbloesemsiroop afkoelen, waarna je het in schone flessen kunt gieten. Deze zelfgemaakte vlierbloesemsiroop is niet erg lang houdbaar, dus geniet van de Hugo’s!

2 comments

  1. Replyverbaeten

    ik heb deze Hugo gedronken in italie en daar stond sambuco bij vermeld mar vind dat hier nergens niet terug

  2. Pingback: RECEPT | Limoncello spritz – Hét zomerdrankje van 2014 - LikeFood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>