Vegetarische lasagne met spinazie

Deze vegetarische lasagne met spinazie voor vier personen is het gerecht om je vrienden mee te imponeren tijdens een gezellig avondje bij jou thuis. De vegetarische lasagne met spinazie is gezond en relatief makkelijk te bereiden. Zet je tanden in de zachte, romige vulling en voel de gesmolten kaas langs je lippen naar beneden druipen.. hmm, krijg jij al honger? Ik wel!

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • 10 tot 12 verse, gedroogde (250 gram) of voorgekookte lasagnebladeren
  • 500 tot 600 gram verse of diepvries spinazie
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 1 fijngehakte teen knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • Het liefst zelfgemaakte bechamelsaus (50 gram boter, 50 gram bloem, 6 deciliter gekookte melk, nootmuskaat en zout naar smaak)
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozarella in plakjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Als je gebruik maakt van verse spinazie, was deze dan eerst goed. Zorg er vervolgens voor dat de spinazie zo droog mogelijk even in de pan gaat om te smoren. Haal de verse of diepvries spinazie uit de pan en spoel af onder koud water. Druk vervolgens zoveel mogelijk water uit de spinazie met behulp van een zeef;
  • Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Als de ui glazig is, mag het vuur lager;
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe aan de ui en knoflook. Bak het geheel even aan tijdens het roeren;
  • Nu doe je spinazie erbij en stoof het geheel kort;
  • Voeg de tomatenpuree toe en kruid het geheel met oregano en zout en peper naar smaak;
  • Nu laat je de saus vijftien minuten inkoken, zodat het wat dikker wordt. Dit doe je op laag vuur;
  • Nu is het tijd om de bechamelsaus te bereiden voor die heerlijke, volle smaak van de vegetarische lasagne met spinazie. Je kunt de bechamelsaus natuurlijk uit een potje halen, maar het is vrij eenvoudig én een stuk lekkerder om deze zelf te maken. Het geheim is: langzaam roeren. Smelt boter in een pannetje op matig vuur en voeg de bloem toe. Roer de bloem langzaam met een garde door de boter. Kook het mengsel één minuut, terwijl je met de garde blijft roeren. Let erop dat de bloem niet bruin kleurt. Zet het vuur nu uit. Voeg nu de hete melk met een lepel al roerend toe aan de de saus. Dit doe je lepel voor lepel. Roer rustig, totdat alle melk is opgelost in de saus. Het vuur mag nu weer aan. Voeg als laatst de nootmuskaat toe en breng het geheel op smaak met zout. Na 2 tot 3 minuten roeren is de bechamelsaus op de juiste dikte en klaar om toegevoegd te worden aan de vegetarische lasagne met spinazie;
  • Wanneer je hebt gekozen voor voorgekookte lasagnevellen, dan kun je die meteen gebruiken. Heb je verse lasagnevellen in huis, dan kook je deze eerst in zeven minuten gaar. Voeg wat zout toe aan het kokend water voor de smaak. Spoel de bladeren hierna af onder koud water en dep ze droog met een theedoek;
  • Verwarm de over voor op 180 graden Celsius;
  • Schep een lepel bechamelsaus in de ovenschaal en verdeel het over de bodem;
  • Leg hier nu een laag lasagnebladeren overheen die elkaar niet overlappen;
  • Doe hier vervolgens een laag tomatensaus overheen en plakken mozzarella;
  • Strooi hier een laagje geraspte kaas overheen;
  • Herhaal bovenstaande lagen tot je bijna de rand van de ovenschaal hebt bereikt. Eindig met een laag tomatensaus;
  • Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de top.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak 30 tot 40 minuten de vegetarische lasagne met spinazie gaar. Als de kaas mooi goudbruin is gebakken, is hij klaar.

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten. Kies voor die ingrediënten die jij lekker vindt en probeer eens wat uit. Smakelijk!

Snijd de lasagne in even grote stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>