Verse tomatensoep

Deze tomatensoep is heel erg gezond, heerlijk van smaak en -misschien wel even belangrijk – eenvoudig te bereiden.

Benodigdheden:

  • 1 bakje roma tomaten (750g);
  • 1/2 flesje kookroom (bv finesse light);
  • 1 blokje krachtige runderbouillon;
  • Italiaanse kruiden (basilicum, oregano);
  • Olijfolie extra vergin;
  • Zout en peper.

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan. Voeg de tomaten toe. Laat de tomaten 3 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg een bouillonblokje en de Italiaanse kruiden toe aan de tomaten en laat het nogmaals 3 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om het geheel tot een vloeibare massa te verwerken. Zeef de tomaten om de laatste velletjes, stukjes en pitjes eruit te halen. Hierna kun ongeveer 50 milliliter water toevoegen om het geheel ietwat uit te dunnen. Zet de pan weer terug op het middelhoog vuur en voeg een half flesje Finesse Light kookroom toe. Roer het goed door elkaar en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Schep de soep in een soepkom en decoreer de soep met een takje basilicum. Snijd wat vers stokbrood aan en je tomatensoep is klaar om opgediend te worden.

Smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>