Winterse cocktails

Ook in de winter zin in een cocktail? Wij hebben enkele lekkere, winterse cocktails op het menu gezet van Martha Stewart.

Na een lange dag werken of een winterse wandeling kruip je het liefst bij de open haard onder je dekentje met een leuke film en een winterse cocktail. Hieronder hebben we enkele heerlijke coctails met ingrediënten opgesomd die ook ideaal zijn voor de kerst en/of oud en nieuw.

Candy Cane Cocktail (1 pers)

Ingrediënten

  • 2 candy cane’s (snoep wandelstok zie foto);
  • 750 ml aardbeienwodka;
  • 4 scheutjes witte crème de menthe;
  • 750 ml cranberry sap;
  • IJsklontjes.

Bereiding

  • Plet één snoepwandelstokje tot kleine stukjes;
  • Maak de rand van je glas nat en wrijf het in de snoep;
  • Neem een cocktailshaker en doe daar de wodka, crème de menthe, cranberry sap en de ijsklontjes in;
  • Shake shake shake en klaar is cocktail.

Classic Egnogg  (4 pers.)

Ingredienten

  • 0, 75 liter melk;
  • 1 kopje suiker;
  • Halve vanilleboon;
  • 5 grote eidooiers;
  • 2/3 kopje koude room;
  • Kwart kopje bourbon;
  • Kwart kopje donkere rum;
  • Geraspte nootmuskaat.

Bereiding

  • Haal de zaadjes uit de vanilleboon en bewaar beide;
  • Verwarm de melk, suiker en vanille (beide) tot de suiker is opgelost;
  • Klop de eidooiers in een grote kom;
  • Giet dan het hete melkmengel langzaam over de eidooiers;
  • Doe het mengsel weer terug in de pan tot het kookpunt op een laag pitje. Roer veelvuldig tot het dik genoeg is, zo’n 20 minuten. Laat het mengsel niet pruttelen;
  • Giet het door een zeef terug in de kom;
  • Roer nu de rum en de bourbon er doorheen;.
  • Dek het af met plasticfolie en laat het één uur in de koelkast staan;
  • Besprenkel er bij het serveren nog wat nootmuskaat overheen.

Winter Solstice Cocktail ( 1 pers.)

Ingrediënten

  • 850 ml sinaasappel wodka;
  • 200 ml Cointreau;
  • 200 ml vers geperst citroensap;
  • 1 muntblaadje;
  • Framboos of ander fruitje voor versiering;
  • IJsklontjes.

Bereiding

  • Doe de wodka, Cointreau, citroensap en het ijs in een cocktailshaker en shake tot het goed gemixt is;
  • Schud het drankje in een martini glas;
  • Laat het muntblaadje en de framboos op het drankje drijven. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>