Witte chocoladetaart

Ingrediënten

  • 400 gram witte chocolade
  • 200 gram bloem
  • 50 gram witte, fijne bastardsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Mespuntje zout
  • 75 gram boter
  • 500 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1 citroen

Hulpmiddelen

  • Springvorm met een doorsnede van 28 cm
  • Aluminium en vershoudfolie
  • Bakpapier
  • Rasp
  • Deegroller
  • Zak met bonen of linzen van 500 gram ( iets anders zwaars)Zeef

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem en het mespuntje zout in een kom;
  • Neem dan de vanille en bastardsuiker en meng deze erdoorheen;
  • Doe dan ook de boter in de kom en kneed het erdoorheen totdat je kruimels krijgt. Zorg ervoor dat je koude handen hebt, dan plakt het niet zo;
  • Rasp de schil van de citroen, alleen het gele gedeelte;
  • De schil mag dan samen met een ei aan de kruimels worden toegevoegd;
  • Kneed verder tot het een glad en soepel deeg is geworden;
  • Als het deeg ietwat droog aanvoelt kun je er een klein beetje ijskoud water bijdoen;
  • Maak van het deeg een bal en pak het in met vershoudfolie;
  • Het deeg mag nu minstens 30 minuten in de koelkast;
  • Ondertussen kun je de bodem van de springvorm bedekken met bakpapier en de randen mogen ingevet worden met boter of een spray;
  • Als het deeg lang genoeg in de koelkast heeft gestaan, gaan we weer verder;
  • Bestuif je werkplaats met bloem en rol het deeg uit, totdat het ongeveer een diameter van 32 cm heeft;
  • Bekleed nu de springvorm ermee, prik gaatjes in de bodem en zet de springvorm weer voor minstens 30 minuten in de koelkast;
  • Tijd om de oven voor te verwarmen op 200 °C.
  • Dan nemen we de springvorm uit de koelkast en bedekken de bodem met aluminiumfolie; 
  • Op de folie strooien we de bonen of linzen ( is alleen voor de zwaarte);
  • Bak de witte chocoladetaart voor 10 minuten in het midden van de oven;
  • Na tien minuten pakken we de taart uit de oven en halen we de bonen en linzen eruit;
  • Bak dan de taart nogmaals voor 5 minuten en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C;
  • Ja eindelijk gaan we dan naar de chocolade toe;
  • Hak 300 gram chocolade en doe deze in een steelpannetje;
  • Het steelpannetje hang je dan in een grotere pan met water dat bijna aan de kook is, dit wordt ook wel au bain-marie genoemd. Zo kun je de chocolade laten smelten;
  • Als alle chocolade gesmolten is doe je deze in een mengkom en voeg je de crème fraîche toe;
  • Hierna voeg je ook een voor een alle andere eieren toe;
  • Schep het mengseltje in de taartvorm en bak de witte chocoladetaart voor 25 minuten in het midden van de oven;
  • Na 25 minuten mag de taart uit de oven, de vulling is dan in het midden nog zacht, dit is niet erg;
  • Laat de witte chocoladetaart afkoelen;
  • Ondertussen smelten we de rest van chocolade ( au bain-marie);
  • Bestrijk dan de taart met een dun laagje chocolade, let op dit moet snel gebeuren;
  • Je witte chocoladetaart is nu klaar!
  • Serveer de taart met een laagje poedersuiker of cacao, ook is het leuk en lekker de taart te serveren met bijvoorbeeld frambozen of aardbeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>