Stadscafe De Vooruitgang

Stadscafe De Vooruitgang

In april 2013 waren we allemaal getuigen van een brand in Stadscafé De Vooruitgang. Een brand in de keuken zorgde ervoor dat het prachtig monumentaal pand bijna volledig afbrandde. Lange tijd hebben we moeten wachten op de heropening, maar op 8 januari is het café weer geopend. Een dag waar we allemaal met smacht naar uitgekeken hebben.

Toen ik de nieuwe Vooruitgang zag moest ik meteen aan New York denken. Het bracht meteen terug naar vele delen van New York zoals bijvoorbeeld Chelsea Market en streetviews van deze wereldse stad. De plantenwand van 2000 planten doet je denken aan de High Line en geeft een vrij en groen gevoel. Toch zijn er ook Brabantse invloeden terug te zien in het interieur zoals het boerenbontje. Ik ben helemaal fan van het nieuwe Stadscafe De Vooruitgang want het is vernieuwend en werelds een echte aanwinst voor de binnenstad van Eindhoven en omgeving.

Grote bar LR

Secret Garden LR

BBQ chicken LR

Uitgaan in De Vooruitgang

Stadscafé De Vooruitgang is een inspirerend en levendig cafe geworden waar je lekker iets kan eten en drinken met je vrienden of rustig een boekje kan lezen of werken. Op vrijdag en zaterdag is er een DJ en  kun je je uitleven op de dansvloer  tot in de late uurtjes. Ook is er ruimte voor nieuw DJ talent want op donderdagavond is er de Spin-inn avond om nieuwe DJ talenten te ontdekken.

Eten en drinken

De specialiteit uit de keuken is Kip van de houtskoolgrill. Dit alles is te zien in de grote open keuken waar de BBQ grill staat. Natuurlijk is er een geheel nieuw menu wat je zeker eens moet gaan uitproberen, er is voldoende keuze voor iedereen.

Openingstijden en adres Stadscafé De Vooruitgang

Maandag                                11:00 uur – 01:00 uur
Dinsdag t/m donderdag     10:00 uur – 02:00 uur
Vrijdag en zaterdag             10:00 uur – 03:00 uur
Zondag                                   11:00 uur – 01:00 uur
Adres        Markt 11, 5611 EB Eindhoven
Website:         www.de-vooruitgang.nl
Facebook:        www.facebook.com/DeVooruitgang