Amsterdam fashion week 2013

Amsterdam fashion week 2013

Klik hier voor het artikel van de Casio Sheen catwalkshow: FREDFARROWBRITTAVELONTAN

Klik hier voor het artikel van de Colgate MaxWhite One Luminous catwalkshow: Spijkers en Spijkers

Het is weer bijna zover: de Amsterdam Fashion Week 2013. Het wordt de 19de editie, georganiseerd van 6 tot en met 16 juli.
Dit jaar staat de Amsterdam Fashion Week in het teken van Talent& Innovatie. Een uniek platvorm waar niet alleen plek is voor de ontwikkeling van gevorderd modetalent, maar ook voor nieuwe toptalenten.

Programma’s AFW

Er zijn in deze modeweek vier programma’s: Downtown, het Catwalk Programme, Fashion LAB en het Business Programme.
Zoals eerder gezegd staat de AFW dit jaar voor Talent & Innovatie. Dit sluit nauw aan bij de eerste twee van de drie pijlers Connect, Grow en Celebrate.

Het programma Fashion LAB willen de ontwikkeling van de Nederlandse mode-industrie bevorderen en stimuleren. Ook draagt zij zo een steentje bij aan een goede positie in binnen en buitenland. Hiervoor maken zij natuurlijk gebruik van onze ‘Fashion Capital’: Amsterdam om zichg beter te positioneren op de internationale modekaart.
Dan hebben we nog Downtown op de Amsterdam Fasion Week 2013. Wat helemaal top is dat dit gedeelte voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit is in het weekend van 6 en 7 juli.

Er is van alles te doen in het Fashion en Museum District. Dit is onder andere op de PC Hooftstraat en de Van Baerlestraat. Daar hebben vele winkeliers, hotels, musea en horeca leuke modeactiviteiten georganiseerd. Daar wordt het pas echt leuk. Niet alleen kun je genieten van Pop-up catwalks shows ( voor iedereen toegankelijk), maar ook krijg je leuke en aantrekkelijke kortingen. Dan wie houd er niet van? Goodiebags, via VoucherCloud.

Dan is er nog een leuk feestje op 6 juli in AIR genaamd: ‘Celebrate’.
Celebrate is ondertussen een traditie geworden tijdens de Amsterdam Fashion Week. Het wordt samen met de nachtburgemeester georganiseerd en moet zo een combi worden van mode en het nachtleven. Het is een heus spektakel met een eg gevarieerd programma. Het is programma van en door stlisten, ontwerpers en artiesten. Iedereen kan kaartjes hiervoor kopen via www.amsterdamfashionweek.com.

Catwalk Programme Amsterdam Fashion Week

Natuurlijk zijn er ook genoeg catwalk shows van vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 juli.

16 juli Winde Rienstra

Winde Rienstra ook wel de publiekslieveling van de Amsterdam Fashion Week 2013. Ook zij begon haar creaties te tonen via Fashion LAB. Dit jaar heeft zij dus een eigen show tijdens de Fashion Week. Zij is dan ook een inspiratie voor de studenten van de Nederlandse Modeacademies.

Anne de Grijff

Anne de Grijff maakt dit jaar haar debuut met een grote catwalk show op de Amsterdam Fashion Week. Sinds 2008 heeft zij haar eigen succesvol ready to wear label. Anne de Grijff kenmerkt zich doordat zij zeer innovatief is in haar ontwerpen, steeds weer. Ook zie je in haar ontwerpen onvolkomenheden, assymetrie en onregelmatigheden terug.

15 juli Fransisco van Benthum

Eind jaren ’90 sturdeerde Fransisco van Benthum af aan het ArtEZ  in Arnhem. Vanaf die tijd werkt hij hard aan zijn gelijknamig luxe mannenmodemerk. Dit niet zonder succes, want vorig jaar openende hij zijn eigen concept store in de Herenstraat in Amsterdam en dit
jaar de Amsterdan Fashion Week. Met zijn show zal hij de afsluiting zijn van het  Business Programme ‘Keys to Success’.

13 juli SuperTrash Girls

De spectaculaire show waar velen naar uitkijken: SuperTrash Girls. Ook nu weer zullen meisjes tussen 4 en 12 jaar de show stelen en een verpletterende indruk achterlaten.
Tijdens deze sensatie zullen de modeprofessionals en BN’ers die prinsheerlijk frontrow zitten plaats moeten maken voor de kinderen.

Natuurlijk zullen er ook succesvolle terugkerende ontwerpers te zien zijn zoals FREDFARROWBRITTAVELONTAN en Claes Iversen. Zijn zullen hun inkopers, agentschappen, modeprofessionals, investeerders en nationale en internationale pers verbluffen met hun nieuwe collectie.

Op 16 juli is het de laatste dag van het Catwalk Programme en in de avond zal de show worden afgesloten met de show van Lichting. Tijdens Lichting mogen de grootste talenten van de Nederlandse modeacademies hun creaties tonen aan het publiek.

Iedereen kan van de shows meegenieten via live stream op www.amsterdamfashionweek.com/live en via de app. Deze app is gratis verkrijgbaar en super handig. Je kunt gemakkelijk een overzicht krijgen van alle activiteiten, routes en locaties. Deze app wordt jouw guide tijdens de Amsterdam Fashion  Week zodat je niks mist.