Amsterdam Fashion Week 2013

Klik hier voor het artikel van de Casio Sheen catwalkshow: FREDFARROWBRITTAVELONTAN

Klik hier voor het artikel van de Colgate MaxWhite One Luminous catwalkshow: Spijkers en Spijkers

Gisteren was de aftrap van de Amsterdam Fashion Week 2013. De komende dagen wordt het smullen voor de Nederlandse Fashionista’s, want onze hoofdstad zal helemaal draaien om fashion, fashion, modellen, modeshows, feestjes, celebs en niet te vergeten: fashion!

Modeshows Amsterdam Fashion Week 2013

Dit is alweer de 18e editie van de Amsterdam Fashion week en 2013 is het jaar waarin er een record aantal modeshows worden gelopen, namelijk maar liefst 35. In voorgaande jaren werden er ongeveer 20 modeshows gelopen. Dit bewijst maar weer wat een groei de Amsterdam Fashion Week door maakt. Natuurlijk was bekend Nederland ook niet te missen op dit jaarlijks terugkerend evenement.

Westergasfabriek

Maar wat heeft deze groei nu eigenlijk veroorzaakt? Volgens de directeur/mede-eigenaar van de Amsterdam Fashion week, Bart Maussen is deze week populairder en bekender geworden doordat het op een andere plek in de hoofdstad wordt gehouden: het terrein van de Westergasfabriek. In tegenstelling tot voorgaande edities worden de modeshows nu gelopen in twee hallen van de Westergasfabriek.

BN’ers

De BN’ers konden deze fashionshow natuurlijk niet missen en waren zoals elk jaar weer in grote getalen aanwezig. De volgende BN’ers zijn gespot bij de Amsterdam Fashion Week 2013: Sylvana Simons, Sebastiaan Labrie met Kim Vos, Mariana Verkerk, Victoria Koblenko en Anouk Smulders.

Ontwerpers

Individuals

De fashionshow van Individuals liet een combinatie zien van space en warriors. Als het aan Individuals ligt gaan we komende herfst vooral zwart, bordeaux en donkergroen met de nodige leeraccenten terugzien in het modebeeld.

The People of the Labyrinths

The People of the Labyrinths liet het publiek genieten van drie collecties. De eerste collectie bevatte kledingstukken die uit het archief kwamen van The People of the Labyrinths. De tweede collectie bestond uit de zomercollectie van het label en de derde was het opvallends: deze werd ontworpen door de dochter van het ontwerpersduo.