Mercedes-Benz titelsponsor Amsterdam Fashion Week

Mercedes-Benz titelsponsor Amsterdam Fashion Week

Ja hoor, Mercedes-Benz is de titelsponsor van de Amsterdam Fashion Week. De komende Fashion Week zal plaatsvinden van 17 t/m 27 januari 2014.  Dit zal de 20ste editie worden en ook het tienjarig jubileum. Het mode evenement zal dan Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam worden. Dit is de allereerste keer dat er een titelsponsor verbonden is aan de Amsterdam Fashion Week.
Na New York, Milaan, Parijs, Londen en Berlijn volgt nu dus ook Amsterdam. In de overige steden is Mercedes-Benz al hoofdsponsor van de fashion shows.
Dit zegt ook al veel over het toenemende internationale belang van Amsterdam als ‘Fashion Capital’.

Bij Mercedes-Benz denken we meteen aan prachtige, luxe auto’s, maar misschien niet meteen aan fashion. Toch is dat zo, want Mercedes-Benz en mode gaan ook hand en hand. Denk aan de stijl en het design. Door het sponsoren van al deze fashion shows over de hele wereld hebben zij dan ook een belangrijke en zeker ook actieve rol in het stimuleren van talentvolle en ambitieuze mode-ontwerpers. Dit alles is mogelijk door de partnerships die zijn afgesloten. Denk aan opleidingsprogramma’s die zijn ontwikkeld, zoals de Fashion Faster Class. Natuurlijk ook door andere samenwerkingsverbanden met partners, academies en het allerbelangrijkste en mooiste: de halfjaarlijkse fashion week.
Peter Zijlstra van Mercedes- Benz zei het volgende over de overeenkomst:

“Bij mode draait het om stijl, design, klasse en innovatie. Dat geldt voor Mercedes-Benz ook en daarom voelt ons merk zich zowel nationaal als internationaal nauw verbonden met de mode-industrie. Niet voor niets zijn we in maar liefst 21 landen titelsponsor van een Fashion Week. Door de koppeling met ons merk wordt een aansprekende, uniforme uitstraling gerealiseerd waarmee de Fashion Week zich internationaal nog krachtiger kan profileren. In Nederland gaan we actief meewerken aan het verder uitbouwen van de Fashion Week, het grootste nationale modeplatform.”

Amsterdam ‘the Fashion Capital’

Eerder hadden we het al over Amsterdam als Fashion Capital. Als we kijken naar de Amsterdam Fashion Week, kunnen we wel spreken over het grootste fashion en lifestyle evenement van Nederland.  Tijdens deze week kunnen vooral Nederlandse modeontwerpers hun talenten laten zien en ook dit wordt internationaal ook opgemerkt.
Hierdoor werd in 2011 de Amsterdam Fashion Week dan ook uitgeroepen tot de beste internationale Fashion Week  ter wereld.
Amsterdam als ‘international fashion capital’ en Mercedes-Benz is daarom ook een perfecte combinatie. Natuurlijk zijn er nog andere sponsors die hier een geweldige bijdrage aan leveren.