Verrassende Pirelli kalender 2013

Niet naakt

Elk jaar komt er weer een Pirelli kalender uit, waarop 12 naakte modellen elke maand van het jaar representeren. De Pirelli kalender is elk jaar weer een hot-topic, letterlijk én figuurlijk dus.. De allermooiste modellen verschijnen normaal gesproken altijd helemaal naakt op deze kalender, maar dit jaar gooit Pirelli het echter over een compleet andere boeg: de modellen staan komend jaar, 2013, helaas volledig gekleed op de foto..

Fotograaf Steve McCurry

Het portret van Het Afghaanse meisje met de prachtige, heldergroene ogen is de foto die fotograaf Steve McCurry beroemd heeft gemaakt over de hele wereld. Hij heeft de eer gehad modellen, zoals Liya Kebede, Elisa Sednaoui, Isabeli Fontana, Petra Nemcova, Karlie Kloss en adriana Lima (nu vier maanden zwanger!) op een bijzondere manier op de foto te zetten voor de Pirelli kalender 2013.

Modellen Pirelli kalender voorgaande jaren

In de 2012 editie van de Pirelli kalender had Mario Sorrrenti het genoegen om modellen zoals Lara stone uit de kleren weten te krijgen. In de daar  voor gaande jaren  fleurden ook Erin Wasson en Miranda Kerr topless de maanden op.

Steve McCurry besloot de modellen op een heel andere manier in beeld te brengen, door echte schoonheid en vrouwen met een hart te laten zien. McCurry liet weten dat de portretten van de modellen sexy zijn, zonder naakt te zijn. Niets is minder waar. Bovendien hebben al deze schoonheden één ding gemeen naast natuurlijke schoonheid: zij zetten zich allen in voor goede doelen wereldwijd. Sommigen zijn zelfs de oprichters ervan.

Brazilië

De foto’s zijn gemaakt in een schitterende omgeving van Brazilië. Hieronder alvast een voorproefje achter de schermen tijdens de fotoshoot voor de Pirelli kalender 2013 in Brazilië. De Pirelli kalender is nu te verkrijgen.