Lente trends 2013

Lente trends 2013

De sale is nu toch echt even afgelopen en de nieuwe collecties komen tevoorschijn. Etalages tonen de nieuwe trends voor de lente en ook op het internet kun je er niet aan ontkomen.
En dan is ook het laatste wat we willen, wij willen shoppen. Heerlijk eerst je kast uitruimen en plaats maken voor een nieuwe collectie.
Wat zijn de nieuwe lente trends voor 2013. What’s in what’s out? Welke kledingstukken kunnen nog een seizoen mee en welke moeten volgens de laatste trends je kast verlaten.

Leer

Afgelopen seizoen zagen we leer in vele kledingstukken en combinaties terug. Leren broeken, rokjes of een legging, maar ook kledingstuk met een leren detail zagen we veel.
Wees gerust en blij want de leren items nemen we gewoon mee naar de lente. Naarmate het warmer wordt ( zou moeten worden) verandert wel de combinatie. Leer in de winter kun je natuurlijk heel anders dragen in de lente. Zo krijgt je leren kledingstuk een heel andere rol in je outfit. Dus al neem je een lederen kledingstuk mee in een nieuw seizoen, door de combinatie met andere kleding zal het een compleet nieuwe outfit worden.

Leer in de lente

Dierenkoppen en dierenprints

Givenchy en Christopher Kane kwamen afgelopen seizoen met de shirtjes met honden en apenkoppen. Ook in de nieuwe lentetrends 2013 blijven we deze terug zien. Ja je moet ervan houden.
Over dierenprints is niet iedereen het eens. De een zegt dat dierenprints niet meer kunnen in de lente en de ander vind het nog steeds hot. Ik vind het nog steeds erg leuk, mits goed gecombineerd en als het de juiste print is. Met dierenprints moet je erg goed uitkijken dat het niet ordinair wordt.

Givenchy rottweiler shirt

Grafische prints

Ook de prints blijven dit seizoen nog bij ons. Wat je steeds meer gaat zien zijn de grafische prints. Deze kun je dragen met een uni-kleur of draag verschillende grafische prints bij elkaar. Durf jij?

Ravebroek

Nieuw dit seizoen is de ravebroek. Eigenlijk is het gewoonweg een pyjamabroek  die je op straat draagt. De ravebroek is er in verschillende kleuren, met of zonder printjes. Voor casual chique draag je bij de broek een high heel, maar het kan ook gewoon met een sneaker. Een ultieme look voor een relax dagje.

RavebroekRavebroek ZalandoKoop nu € 159,95

Ravebroek Zalando zwart

Koop nu € 47,95

Touch of Japan

Komend seizoen zien we veel invloeden uit Japan terug in de lentetrends 2013.
De kimono zal een voorkomende item zijn in de nieuwe collecties. Denk dan bijvoorbeeld aan een top of wikkelvest met Japanse invloeden. Denk aan een mooie zijde stof en vele printjes en motieven. Wil je echt voor de Japanse look gaan combineer jouw top dan met een kleurrijke broek met print. Kies dan wel voor een motief dat matcht met de top. Iets te heftig? Draag het dan op een effen pantalon of rok.

Top Mango Japan look

Koop nu €49,95

en verder

Verder zijn er nog een aantal kledingstukken die bij de lente trends 2013 niet mogen ontbreken.

Kledingstukken van denim, bloemetjesprint, ruches en een mannenpak.

Ook is black&white helemaal hot. Combineer verschillende patronen en printjes met elkaar.

Lentekleuren 2013

Deze lente is er een groot contrast tussen verschillende kleuren. Aan de ene kant zien we de zoete pasteltinten, lichtroze,mintgroen en lichtgeel of icy colours zoals lichtblauw, lichtgrijs en wit. Aan de andere kant de felle kleurtjes die het modebeeld domineren. Dit worden ook wel technicolors genoemd. Deze zijn of apart maar ook gewoon met elkaar gecombineerd. Denk dan aan bijvoorbeeld felroze, neongeel,groen en kobaltblauw. We blijven dus ook in de lente doen aan color blocking.

Ook blijven we zilver, goud en metaalkleuren terugzien. So let it shine!

Accessoires

Groot! Dit is een verzamelwoord voor accessoires in de lentetrends 2013.
Daartegenover blijven ook de kleine armbandjes en kettinkjes terugkomen. Vaak wel gecombineerd met bijvoorbeeld een grote horloge of armband.
Ook oorknopjes in verschillende kleuren, prints en vormen zien we nog het komen seizoen. We zeggen dan wel groots, maar niet voor alles tegelijk. Met een grote ketting is het niet mooi ook nog grote oorbellen te dragen. leuke knopjes zijn dan een goede uitkomst als je toch oorbellen wilt dragen.

Bye bye

We zeggen het komend seizoen onder andere vaarwel tegen de spikes en studs. Zij waren het afgelopen seizoen en eigenlijk nog steeds erg populair op zowat elk kledingstuk, schoeisel of tas. Toch gaan we dit veel minder tegenkomen volgend seizoen.
Dit geldt ook voor de militairylook. Om de zoveel jaar komt deze weer terug in het modebeeld, maar voor het volgend seizoen nemen we weer afscheid en zeggen we tot over een paar jaar.