James Bond schoenen, gedragen in Skyfall

Je kunt je ergere dingen bedenken dan dat je merk wordt gedragen in de nieuwste James Bond film. Vooral voor de leveranciers van bijvoorbeeld luxe auto’s, horloges, pakken of herenschoenen is dit wel een aardige manier om een goede marketingcampagne op touw te zetten.

Bond films weten steeds weer beide geslachten enorm te boeien, maar het is in wezen de mannelijke droom die op het scherm wordt geleefd. En laten we eerlijk zijn, er zijn genoeg mannelijke actie- helden, maar geen van allen slagen ze erin de wereld te redden in 007- stijl.

En bij het in stijl redden van de wereld, hoort natuurlijk een hoop luxe. Terwijl Tom Ford Daniël Craig van een oogverblindend pak voorziet, zijn Engelse schoenmakers Crockett & Jones bezig met het ontwerpen van zijn schoenen. Vier verschillende stijlen worden tijdens de nieuwe James Bond Film Skyfall gedragen. Hieronder staan de schoenen afgebeeld, gemaakt door Crocket & Jones, gedragen door Bond. James Bond..

2 comments

  1. ReplyFrancois-Henry Pinault

    Wat een naïviteit in dit artikel.
    Er is natuurlijk geen sprake van gratis reclame in James Bond films. Het is de schrijver van het bovenstaande kennelijk ontgaan, dat bond vroeger Dom Perignon Champagne dronk en dat, nadat Bollinger meer geld bood om in de film te worden getoond, zijn smaak plotseling veranderde in Bollinger RD Champagne. Evenals het feit dat er een periode was dat BMW meer geld bood dan Aston Martin en James Bond zich dus plotseling in een nouveau riche BMW verplaatste en de stijlvolle Aston Martin helaas niet in beeld kwam. Niet te vergeten de switch van Rolex naar Omega waar het zijn horloge betrof en de minst smaakvolle verandering is tocht wel het feit dat het stijlvol klassieke Brioni pak door een slecht passendeTom Ford creatie werd vervangen. Ach ja! Hij drinkt nu ook het Heineken en geen Wodka-Martini meer. De James Bond films zijn een marketing machine geworden en om je merk in deze film te tonen moet je als merkeigenaar flink in de buidel tasten. Crocket & Jones doet dat ook die betalen fors! Of Crocket & Jones de kwaliteitsstandaard van voorheen kunnen handhaven is zeer de vraag. Mede de investering in de Bond film, heeft er al toe geleid dat er goedkopere hielverstevigingen en toe-caps onder het leder worden verwerkt. Die zijn tegenwoordig bij Crocket & Jones van kunstof evanals de lederen tussenzool die nu van karton is. Dit geeft dat weer waar een te grote investering van een schoenfabrikant en haar commerciële moederbedrijf toe leidt. En fin! Van gratis reclame is geen sprake en daarom gaat het in mijn reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>