Uggs worden goedkoper, verkoop afgelopen jaar bedroevend

De temperatuur daalt en de Uggs komen weer uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Toch is de verkoop van Uggs het afgelopen jaar erg gedaald en daalde de winst met 31%. Dit komt omdat vooral de vrouwen weinig Uggs laarzen meer kopen.
Het bedrijf, eigendom van Decker Outdoor Corp, zal nu enkele prijzen gaan verlagen om opnieuw interesse in de Uggs te wekken. Wellicht dat het voor meer mensen ook betaalbaarder wordt.

Vele mensen hebben Uggs altijd gezien als oncharmante, lompe laarzen die je onder je joggingbroek draagt. Om de Uggs een ander imago te geven, zijn ze gaan adverteren in fashion tijdschriften.  André Leon Talley, de beroemde creative director van Vogue, gaf zijn goedkeuring door in Uggs laarzen te verschijnen tijdens The New York Fashion Week. Ook werd Tom Brady ingehuurd als model om reclame te maken voor de Uggs laarzen voor mannen. Dit was een groot succes voor de mannenlijn.

Het bedrijf is bang voor de angstaanjagende werkelijkheid: misschien gaan de Uggs laarzen voor vrouwen wel uit de mode.
Hoe dan ook voor iedereen is dit nieuws gunstig. Voor de liefhebbers worden enkele Uggs laarzen goedkoper en voor de mensen die een gruwelijke hekel aan Uggs hebben: ze worden dus steeds minder verkocht..
Hoe lelijk, onvrouwelijk en lomp Uggs laarzen ook kunnen zijn, ze lopen goddelijk en je voeten blijven heerlijk warm. Kwestie van keuzes maken dan…