It’s Fashion Weekend Eindhoven 2013

It’s Fashion Weekend Eindhoven 2013

It's Fashion Weekend EindhovenVrijdag 6 september en zaterdag 7 september vond het gratis fashionevenement It’s Fashion Weekend Eindhoven 2013 plaats. Natuurlijk waren wij als echte Eindhovenaren en fashionliefhebsters  van de partij.

Catwalkshows

Er vonden op diverse plaatsen door de binnenstad van Eindhoven Catwalkshows plaats, waarbij de Autum/Winter collecties van 2013/2014 werden getoond. Je kon de Fashion Design Route volgen die je bracht naar alle activiteiten en exposities. Naast mode werd er ook veel dans en kunst in de shows verwerkt, wat ik persoonlijk een erg leuke combi vond.

We begonnen bij de catwalkshow op de Hooghuisstraat. Hier werd kleding van de kledingwinkels: Jaguar, Depeche, Lou Lou, Kim&Co, Artishock, X-Ray, van Os en Alberto werd geshowd. Wat we erg vreemd vonden, was dat er nog de kaartjes en stickers op de kleding en schoenen zaten! Dit gaf een beetje een vreemde en goedkope bijsmaak aan de hele show. Ook trokken de catwalkshows vrij weinig publiek. Een beetje jammer, want ik vind het een super leuk initiatief van de Eindhovense binnenstad!

Catwalkshow

Catwalkshow Hooghuisstraat

Catwalkshow

Dierenprints

Ook de kinderen waren van de partij!

Catwalkshow kinderen

Joggingpakjes kinderen

Vervolgens zijn we doorgegaan naar het Piazza, waar op de catwalk onder andere De Bijenkorf, Hugo Boss, Zara, Six, Pipoos, Madame Mademoiselle, Expresso en Men at Work werd getoond.

Hugo Boss

Zara

Pipoos

Diesel

We Fashion

We Fashion kids

Bijenkorf

Armani Jeans

Als laatst hebben we een stop gemaakt bij  show van Elle in de Heuvelgalerie.

Elle

Elle

Trends gespot

Een kledingstuk die we bij elke show terugzagen is wel de animalprint bontjas.
Ook andere kledingstukken gemaakt van bont of faux fur zagen we in overvloed terug. Zoals we ook het afgelopen jaar zagen, zien we ook nu weer de lederen elementen in kledingstukken ook het komende seizoen volop terug.
Niet alleen de leren elementen in de kledingstukken, maar ook complete leren jasjes, rokken en broeken. Het leer wordt veelal gecombineerd met een doorschijnend blouseje wat een chique uitstraling geeft, mits je het juist combineert en de juiste pasvormen gebruikt.
We hadden het eerder al over de animalprints in de winterjassen. Anamalprints zien we echter ook veel terug in andere kledingstukken, net zoals andere prints en de schotse ruit die zijn comeback maakt.

Last but not least blijft ook de spijkerstof helemaal hot, thank god.

Favoriete outfits

Op de Catwalk hebben we hele foute, maar ook hele leuke outfits gespot. Hieronder de leukste.

Leukste outfits

Citydwellers

Naast catwalkshows vonden er ook andere mode- en kunstgerelateerde activiteiten plaats in de straten van de binnenstad, maar ook in restaurants en samenwerkende winkels. Zo spotten wij midden op straat een picknick hangout met vierkante stukjes kunstgras waar mensen konden picknicken, maar ook vonden er live fotoshoots plaats op straat, exposities en workshops. Midden op de markt was er zelfs een zwembad neergezet voor ‘Legs Only’ waar je kon relaxen. Een erg creatief idee, maar druk was het niet door (op zaterdag) tegenvallend weer.

citydwellers

Wij kwamen in de Heuvelgalarie nog een erg bijzondere, nieuwe pop-up store tegen van Citydwellers. Hier kun je kennismaken met een concept welke de heuvelgalerie nodig heeft. Je vindt hier mode en interieur producten. De meubels zijn gemaakt van gerecycled materiaal, afkomstig van Resourecelab uit  België.  Dit is niet het enige product dat is gemaakt uit gerecycled materiaal, ook leuke tassen en kussens kun je hier kopen. Deze zijn gemaakt van banners die in de stad Eindhoven hebben gehangen. Ook werden in de Citydwellers pop-up store onder andere prachtige kimono’s en sjaals  uit Japan verkocht, maar ook super leuke en hippe telefoonhoesjes. In deze winkel werd er ook een echt Japanse theeceremonie gehouden, wat tevens diende als meditatie. Erg bijzonder en leuk om mee te maken!

De pop-up store is deze maand nog te bezoeken op vrijdag  van 10:00 tot 21:00 en zaterdag van 10:00 tot 18:00.  Wij hopen dat ze langer hun plaatsje mogen houden in de Heuvelgalerie, want zoiets als Citydwellers is er nog niet en we zijn toe aan vernieuwing.

Citydwellers

Modemissers

Nee, Eindhoven is geen Italië of Parijs, zelfs niet tijdens ‘It’s Fashion Weekend 2013′. Overal spotten we nog steeds de meest foute outfits en grootste modemissers. Foei! Spijkerrokjes of nog erger: spijkerrokjes met (kuitlengte) witte leggings, te strakke broeken of leggings zonder iets daar overheen (sorry, vind ik nog steeds echt not done). Een legging is GEEN broek! Hieronder een foto van een wannabe trendsetter die ons graag haar nieuwe bh wilde laten zien op een bijzondere manier..

Bh over truitje

Ook op de catwalk hebben we wat foute outfits gespot waar we niet heel erg enthousiast over waren.

Foto 1: De sjaal apart vind ik eigenlijk heel erg leuk, maar niet over een jurk met andere, drukke pint én een maillot met glitters en wéér een ander patroon. Too much.

Foto 2: Ik zie geen benen, alleen een simpele zwarte jurk met een simpele, hoge bruine laars. Dit geeft een erg vreemd effect en is niet erg vrouwelijk. Het lijkt net een dwerg. Raar, boring en niet catwalk-waardig.

Foto 3: Alles apart is super, maar bij elkaar heb ik geen idee wat ze wilt uitstralen. De look die ze willen creëren hebben we al eerder gezien op grotere catwalks, maar dit is niet de beste uitvoering  ervan. Wellicht als het jasje iets korter en strakker was, zou het er al heel anders hebben uitgezien.

Foute outfits