Beautécam: een social network voor je huid

iPhone-app

Gaat het te ver om nu zelfs je huid een social network te geven? Toch kan het, want er is een iPhone-app op de markt gekomen, genaamd Beautécam, speciaal voor je teint. Beautécam is gemaakt door een Japans bedrijf, genaamd Rakuraku. Deze huidapp is speciaal ontwikkeld voor diegene die graag willen weten wat het beste is voor je huid.

Zoomlens (30x)

Om op een effectieve manier gebruik te kunnen maken van de Beautécam dien je een speciale zoomlens (30x) aan te schaffen. Deze klik je over je gewone iPhonelens heen, waardoor je middels de app een ingezoomde foto van je huid kunt maken. De app checkt dan je huidtextuur, droogheid, huidveroudering, zonnevlekjes en je poriën. Je resultaten kun je vervolgens online delen met je vrienden. Erg handig, maar of we allemaal op de huidinformatie van onze vrienden zitten te wachten is een tweede.

Huidcheck en andere features

Om je huid zo ver ingezoomd te kunnen bewonderen is misschien niet even charmant en mooi, maar je leert een heleboel over je huidtype en de wijze waarop je hem, je grootste orgaan, moet verzorgen. Naast je huidcheck biedt de Beautécam een aantal andere functies die je niet direct zou verwachten bij een app als deze. Je kunt er namelijk ook mee de weersvoorspellingen bekijken, berichten sturen, vrienden uitnodigen. De app bevat daarnaast social media sharing tools.

Wat we precies van het deel-gedeelte van de Beautécam resultaten vinden, zijn we nog niet helemaal uit, maar de app an sich vinden wij zeer zeker een aanrader!