Bright Light Headset van Valkee tegen winterdepressie

De dagen worden korter, de wind waait guur om je oren, het is tijd voor: een winterdepressie.. Nee hoor, want een winterdepressie behoort met deze nieuwste gadget tot het verleden. Met lichttherapie kun je namelijk eenvoudig je hersenen voor de gek houden. Laat ze maar in die waan dat het nog zomer is, daar knappen ze van op.

De Bright Light Headset van Valkee, een Fins merk, zal het middel hiervoor zijn. Deze headset is een innovatie op het gebied van winterdepressies. Het is geen groot scherm, zoals de oudere modellen lichtschermen. De Valkee Bright Light Headset is ongeveer zo groot als een mp3- speler, wat het dus makkelijk maakt om hem mee te nemen. De oordopjes stralen het intense licht uit. Je kunt dus gewoon boodschappen doen, winkelen, fietsen of zelfs werken tijdens de lichttherapie. Het licht van de valkee Bright Light Headset dringt vanuit de oren door naar de hersenen, waar het zijn werk kan doen en de winterdepressie zal doen verdwijnen als zon voor de sneeuw eh sneeuw voor de zon.

De oordopjes hoef je slechts acht tot twaalf minuten per dag te gebruiken om effectief af te rekenen met de winterdepressie. De Bright Light Headset kun je eenvoudig opladen met een USB kabel via je computer of laptop. Voor €199,- is de headset met oordopjes te koop.