Duur speelgoed blijft dit jaar in de schappen staan

Ook in speelgoedland is er last van de crisis.de duurdere cadeautjes blijven in de schappen staan en de mensen gaan massaal voor het `goedkope` speelgoed. Speelgoed boven de €50,- wordt veel minder verkocht, denk aan de dure lego treinen en playmobil. Dit was niet alleen merkbaar tijdens de sinterklaas periode, maar nu ook in de aanloop naar kerst is dit duidelijk.

De ouderwetse sjoelbakken en de gezelschapsspelletjes blijven wel zeer in trek. Maar wat is er dan ook leuker om tijdens de kerst gezellig met familie en vrienden een spelletje te spelen. Natuurlijk zijn de gezelschapsspelletjes helemaal van deze tijd. Erg populair is het Top 2000 spel. Dit spel is een quiz met beeld, muziek en geluidsfragmenten. Ook heeft het spel een app-toepassing voor de I-pad wat het spel helemaal 2012 maakt. Er zijn natuurlijk nog andere spellen die geliefd zijn dit jaar denk aan bordspellen, spellendoos en Boom Boom Balloon.

De winkeliers in Nederland verwachten 10 miljoen meer omzet dan vorig jaar. Vorig jaar was de omzet 780 miljoen euro. Dit voorspelt Detailhandel Nederland, zij hebben dit gebaseerd om de inkoopcijfers welke zij hebben ontvangen van de winkeliers. Deze omzet is natuurlijk niet alleen gebaseerd op spelletjes, maar om de volledige verkoop van artikelen. Zo is er ook grote vraag bij de consument naar Kleding, espressomachines dure sieraden en tablets.