Prijs in de horeca erg belangrijk, blijkt uit onderzoek

Een van mijn favoriete bezigheden is gezellig met vrienden een terrasje pakken. Onder het genot van een hapje en een drankje bijkletsen en natuurlijk mensen kijken. Ik heb een bepaald terras waar ik graag zit, dus daar loop ik altijd eerst naartoe. Als er geen plaats is dan loop ik verder om te kijken waar wel plaats is om gezellig bij te kletsen met vriendinnen en op mijn gemakje mensen te bekijken en natuurlijk te keuren!

Snelheid en prijs horeca

Uit onderzoek is gebleken dat wij snelheid en prijzen het belangrijkste vinden in de horeca.
€ 18,72 vinden wij een redelijke prijs voor een hoofdgerecht met een drankje. Het leven is tegenwoordig al duur genoeg, maar een avondje uit eten of met vrienden een drankje doen is ook belangrijk.  Het is daarom ook logisch dat we prijs erg belangrijk vinden. Ook vinden wij Nederlanders het belangrijk dat we gratis kraanwater mogen/kunnen bestellen.
Ja ook kortingen, daar houden wij wel van. De helft van de mensen vindt kortingacties erg aantrekkelijk en zouden hier wel gebruik van maken.
Ook ik vind snelheid belangrijk als ik ergens ga eten en/of drinken. Op een drukke zonnige dag begrijp ik dat het langer duurt dan op een dinsdag ochtend. Wel vind ik het erg vervelend als je het gevoel krijgt dat je genegeerd wordt of personeel uitgebreid hun weekend met elkaar bespreekt. Ja, ik geef het toe. Als zoiets gebeurt of ik moet enorm lang wachten, ga ik bij de buren zitten. Dit zie je overigens wel meer gebeuren als mensen lang moeten wachten.

Consument versus horeca ondernemer

Interessant om te zien is dat uit het onderzoek is gebleken dat wij als consument er anders over denken als de horeca ondernemer.
95% van de consument heeft snelheid hoog op het lijstje staan en vind dit erg belangrijk. 25% van de ondernemers had dit niet verwacht.
Ook de prijs vindt 94% van de consumenten heel belangrijk. Hiervan dacht 70% van de ondernemers dat wij dit belangrijk vinden.

Wat de ondernemers ook onderschat hebben is dat wij als consument het toch belangrijk vinden om gezond en diervriendelijk te eten.

Wat vindt jij het belangrijkste?