Vrouwen verdienen minder dan mannen

Volgens Intermediar.nl is er een natuurlijke reden voor het feit dat
vrouwen minder verdienen dan mannen. Dat vrouwen minder verdienen dan mannen, omdat zij eigenlijk thuis voor het huishouden en de kinderen horen te zorgen is slechts een fabel. Volgens de Nederlandse wet wordt er geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. De enige gegronde reden dat vrouwen minder verdienen is simpelweg omdat vrouwen niet als hebberig over willen komen.

Ja, wij vrouwen zijn gewoon te sociaal en dat nekt ons op financieel gebied. Misschien is werken dus toch meer voor mannen weggelegd?

Training voor vrouwen financiële IQ

Volgens coach en auteur Vered Neta is er nog licht aan het einde van de tunnel voor werkende vrouwen. Zij heeft hier namelijk slim op ingespeeld en een training ontwikkeld. Deze training helpt vrouwen bij opkrikken van haar financiële IQ. Volgens de auteur zijn vrouwen veelal zeer onbeholpen op het gebied van geld. Zelfs voor vrouwen die topfuncties bekleden is onderhandelen niet haar sterkste punt, omdat ze dit associëren met vulgair.

Vrouwen verdienen half miljoen euro minder

Vrouwen in dezelfde baan verdienen vaak zo’n 10 procent minder dan dat mannen doen. Dit kan oplopen tot maar liefst een half miljoen euro dat vrouwen mislopen over een hele carrière! Dit heeft vooral te maken met de karige onderhandelingskwaliteiten die vrouwen bezitten en toe hebben gepast bij hun eerste salarisgesprekken. Harvard heeft hier onderzoek naar gedaan en dit geconcludeerd.

Oeroude instinct

Deze zwakheid komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Vrouwen hebben namelijk eeuwenlang geen zeggenschap of controle gehad over de financiële inkomsten. Dit was iets waar alleen mannen zich mee bezig hielden en vrouwen moesten dan vaak ook toestemming van mannen hebben wanneer zij iets met het geld wilden doen. Deze mindset zit diep in ons brein geworteld en wordt generatie op generatie doorgegeven. Tot op de dag van vandaag laten veel vrouwen hun partner nog de geldzaken regelen. Het enige wat vrouwen kunnen doen om deze vicieuze cirkel te onderbreken is bewust te worden van dit fenomeen, patronen te herkennen en in te grijpen.