Beyonce playbackte tijdens optreden Obama

Inauguratie Barack Obama

De 31-jarige zangeres Beyoncé Knowles heeft de eer gehad om te mogen optreden tijdens de inauguratie van president van de Verenigde Staten Barack Obama. Het plan was om dit optreden live tot een goed einde te brengen, echter krabbelde Beyoncé op het laatste moment terug. Ze besloot toch het hele optreden te playbacken.

Beyoncé playbackte volkslied

Er werden heel wat veren in Beyoncés reet gestoken na haar optreden tijdens de inauguratie van Obama. Ze zong het volkslied ‘The Star-Pangled Banner’ prachtig.. in..
Het is natuurlijk ook niet niks om voor heel de wereld bij zo’n belangrijk moment live goed te presteren, maar je zou zeggen dat Beyoncé met haar ervaring hier wel tegen opgewassen is.

Vooraf opgenomen versie

Het is gebruikelijk dat artiesten altijd een vooraf opgenomen versie bij te hebben in geval van nood. De woordvoerdster van de Marine Band van de Verenigde Staten Kristen Dubois liet weten dat Beyoncé één minuut voor haar optreden plotseling van dit bandje gebruik wilde maken.

Het is nog een raadsel waarom. Beyoncé is live één van de beste zangeressen als je het mij vraagt. Misschien was ze erg nerveus of had ze niet genoeg vertrouwen, omdat haar stem niet in vorm was. Who knowles?