Ottavio Missoni overleden

Ottavio Missoni overleden

Donderdag is modeontwerper Ottavio Missoni overleden op 92-jarige leeftijd. Een woordvoerster heeft het overlijden namens de familie bevestigd.

Met zijn vrouw Rosita richtte Ottavio Missoni het alom bekende mode imperium, eveneens genaamd ‘Missoni’, op in het jaar 1953. Wat het merk Missoni voornamelijk kenmerkt zijn de breisels, felle kleuren, strepen en zigzagpatronen. Bij celebs is Misoni zeer gewild. De drie kinderen en de kleinkinderen van het paar runde het bedrijf.

De afgelopen maanden is Ottavio Missoni veel in het nieuws geweest met een niet zo’n prettige reden. De zoon van Ottavio, Vittorio Missoni, en de vrouw van zijn zoon zijn op 4 januari 2013 als vermist opgegeven. Sindsdien is er geen spoor meer van de twee vernomen. Het stel vloog met een vliegtuigje langs de kust van Venezuela, totdat ze verdwenen van de radar.

Ottavio Missoni is bekend geworden als olympisch hordeloper, maar koos toch een totaal ander pad. Het pad van de fashionindustrie. Als modeontwerpen kent iedereen Ottavio Missoni van het zigzagpatroon. Daarnaast is hij de eerste ontwerper geweest die zijn modellen zonder bh onder de kleding shows liet lopen.