6x werkkamer inspiratie

Sommige mensen hebben het voordeel dat zij thuis mogen werken van hun werkgever. Flexibel werken kan erg prettig zijn, maar je moet wel rekening houden met een aantal zaken. Een rustige en prettige werkomgeving creëren in huis is echt een must. Ga je gewoon aan de eettafel zitten, dan zul je vroeg of laat rugklachten krijgen om maar te zwijgen over het op de bank werken. Daar komt bij dat je in je woonkamer veel afleidingen hebt, zoals nog even snel de afwas wegruimen, de televisie, de kinderen et cetera. Je moet sterk in je schoenen staan om daar weerstand tegen te kunnen bieden. Wat je dus nodig hebt is een fijne en rustige werkkamer.

Inrichting werkkamer

De computer staat bij veel huishoudens al in een aparte kamer. Heb je de ruimte daarvoor, pak deze dan en maak er een fijne werkkamer van. Laat de wanden wit of kies voor neutrale kleuren, zoals aardetinten. Felle kleuren zullen je alleen maar afleiden. Koop een documentenkast om al je spullen netjes bij elkaar in op te bergen. Orde en netheid gaan samen met een fijne en rustige werksfeer in je nieuwe werkkamer.

Goede bureaustoel

Een goede bureaustoel is één van de belangrijkste zaken die je geregeld moet hebben voordat je thuis gaat werken. Een acht uur durende werkdag gaat erg langzaam voorbij wanneer je geen aangename houding kunt aannemen. In de basis moeten je armen in een hoek van 90 graden het bureau raken. Je ellebogen steun je op de armleuningen en het zitvlak dient je bovenbenen volledig te ondersteunen. Je knieën houden ook een hoek van 90 graden aan.

Je hebt nu geen collega’s om je heen die je afleiden, dus maak gebruik van je rust! Hier geven we je 6x werkkamer inspiratie.