Brocante slaapkamer

Brocante is helemaal van deze tijd. Houd je over het algemeen toch meer van modern, maar ben je wel eens toe aan iets nieuws en gezelligs, tover dan eens om te beginnen je slaapkamer om in één en al knusheid.

Wat is brocante?

Brocante kun je het beste omschrijven als ‘ouwe meuk is leuk’. Het zijn doorleefde meubels of decoraties of het lijkt doorleeft. Vaak zijn het spullen in lichte pasteltinten, grijstinten, beigetinten en gebroken wit. Bij de Leenbakker verkopen ze bijvoorbeeld heel veel brocante decoraties en kastjes. Houd je van brocante, dan kun je helemaal los gaan in de Leenbakker!

Slaapkamer metamorfose

Het zou helemaal mooi zijn als je een slaapzolder hebt. Slaapzolders stralen over het algemeen al veel gezelligheid uit door de schuine wanden, dus daar is het knusse brocante sfeertje makkelijk in te creëren.

Begin met een aantal (niet te veel of te grote in een kleine ruimte!) meubels van licht hout. Houd de meubels rustig en in dezelfde kleuren. De muren kun je wit laten of in een hele lichte pasteltint, bijvoorbeeld beige, verven. Je kunt er ook voor kiezen om één muur in een kleur te verven.
Houd ook de gordijnen of andere raamdecoratie rustig, het liefst ook wit, beige of grijs. Shutters zijn erg mooi en passen helemaal binnen deze stijl. Een houten vloer geeft extra warmte aan de ruimte, maar is natuurlijk wel wat prijziger. Kies voor verschillende materialen kussens, plaids, dekens en zet een gezellige stoel neer in een hoek.
Gebruik bijvoorbeeld één wand als fotomuur en hang op een andere muur één of twee witte of houten zwevende planken op voor gezellige vaasjes, kaarsen en andere decoratie.
Bij de Xenos heb je ook hele leuke houten, brocante schermen die je in een hoek neer kunt zetten met je lievelingsjurkje eraan hangend. Laat zien dat er geleefd wordt! Een sfeerhaardje zal het geheel helemaal afmaken.

Veel succes!