De stoomreiniger van Black & Decker

Heb jij ook zo’n hekel aan dweilen? Een emmer sop die weer eens omvalt en het uitwringen valt ook niet altijd mee. Het systeem werkt niet goed of je moet met je handen in het vieze water.

Wij hebben de stoomreiniger van Black & Decker uitgeprobeerd.  Het resultaat: we zijn nog nooit zo enthousiast geweest over dweilen.

Hoe werkt het dweilen nu?

De Black & Decker stoomreiniger is heel gemakkelijk in gebruik. Het enige wat je moet doen is gewoon kraanwater in het reservoir gieten. Voor de geur is het lekker om er een paar druppels allesreiniger of vloerreiniger in te doen, maar het is niet nodig.
Ook zit er een tapijtgeleider bij, waarmee je het tapijt kunt opfrissen. Het tapijt wordt alleen opgefrist niet gereinigd.

De stoomreiniger doodt 99,9% van de bacteriën, maar ook huisstofmijt en ziektekiemen.
Je stelt zelf het oppervlakte in en de soort vloer: houten vloer, laminaat of tegelvloer.
Binnen 15 seconden warmt de stoomreiniger op en je kunt beginnen. Je hoort het ook als het begint te stomen. De vloer is meteen droog nadat je eroverheen bent gegaan. Doordat de stoomreiniger een draaibare kop heeft kun je ook rondom je meubels en in lastige hoekjes komen.
Wel moeten we erbij zeggen dat hij niet helemaal streeploos is, zoals wel wordt beloofd.

Doekjes stoomreiniger

De doekjes die je gebruikt bij de stoomreiniger van Black en Decker, kun je los kopen.
Het is wel handig om een extra doekje erbij te hebben. Mocht je het hele huis in een keer willen doen is één doekje te weinig. De doekjes zijn gewoon wasbaar in de wasmachine. Let wel op waar je de doekjes koopt, want er zit nogal  wat prijsverschil tussen de aanbieders.