Hoe decoreer je de hal?

Warme ontvangst

De hal is de eerste ruimte waar je binnenkomt. De ontvangst van bezoek gebeurt ook in de hal. Je wilt graag dat mensen een goede eerste indruk van jouw huisje krijgen, maar hoe decoreer je de hal voor een warme ontvangst?

Grote hal of kleine hal

Het is heel lastig te zeggen wat goed en wat fout is, omdat elke hal een andere indeling heeft. Bovendien is de ene hal groot en de ander klein. Toch zijn er een aantal universele ‘regels’ waar je rekening mee kunt houden bij het decoreren van je hal.

Kleine hal

Heb je een klein hal, dan staat een grote spiegel altijd goed. Een spiegel vergroot opties de ruimte. Deze spiegel mag zo groot zijn als je zelf wil, hoe groter hoe beter. Let er wel op dat de spiegel niet bijvoorbeeld een drukke kapstok of schoenen reflecteert. Een mooie wand met eventueel een schilderij of een plank met decoraties is een perfecte weerkaatsing.
Uiteraard moet de hal praktisch zijn. Hoe klein de hal ook is, er moet altijd een kapstok aanwezig zijn en een plek waar de schoenen kunnen worden opgeborgen. Even snel in de spiegel kijken voordat je de deur uitgaat is voor veel vrouwen ook een must. Kies echter zo praktisch en minimalistisch mogelijke meubels bij een kleine hal en verf de meuren in lichte tinten. Hang in het middelpunt een lamp op die zo’n natuurlijk mogelijk licht lijkt te geven. Verder is het belangrijk dat je de hal netjes houdt. Doe jassen die niet bij het seizoen horen naar boven. Hetzelfde geldt voor schoenen.
Dat je een kleine hal hebt, betekent niet gelijk dat je alleen maar kleine spulletjes moet kopen. Je mag best en mooie eyecatcher, zoals een lamp of schilderij, ophangen. Past er geen kastje in de hal, kies dan voor zwevende plankjes ter decoratie van de hal. Deze heb je ook in smalle richels, waar je leuke compilaties op kunt maken met schilderijtjes, fotolijstjes en kleine vaasjes en kaarsen.  Wees creatief.

Grote hal

Ben je in het bezit van een grote hal, dan kun je uitpakken. Leg je eigen identiteit erin, maar ga eerst aan de slag met een ontwerp. Wat wil je uitstralen? Wil je laten zien wie je bent of wil je juist gaan voor een warme binnenkomst zonder al te veel persoonlijke poespas? Dit is geheel aan jou. Is je hal hoog, dan is een immense kroonluchter één van mijn favorieten.

Feng Shui

Je kunt je hal ook Feng Shui inrichten. Dit houdt in het creëren van harmonie, natuurlijke en gecreëerde vormen. Vormgeving en inrichting heeft volgens Feng Shui direct effect op je geluk en gemoedstoestand. Ik kan me hier tot op zekere hoogte zeker in vinden. Heb jij nooit dat sommige ruimtes nou eenmaal goed of slecht aanvoelen? Als jou dit aanspreekt, kun je gebruik maken van de vijf elementen die Feng Shui kent: water, hout, vuur, aarde en metaal.

Bron afbeelding: Silverwonen.nl

Hal decoraties en meubels

Koffer ZacatecaWandkapstok vintage styleSchoenenkast ChicagoRanch spiegel havana