Hoe vouw je hoeslakens op?

In 8 stappen je hoeslaken vouwen

Als hoeslakens uit de was komen, probeer ik ze opgevouwen in de la te stoppen, maar dat lukt me eigenlijk nooit. Hoeslakens zijn gewoon onmogelijk om op te vouwen! Toch weet ik dat er een techniek bestaat om hoeslakens netjes op te vouwen. Zo belangrijk vind ik het niet om een netjes gevouwen hoeslaken in mijn la te hebben, maar het bespaart wel ruimte. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je een hoeslaken eenvoudig kunt opvouwen.
Let op: het is handig om een vlak oppervlakte, zoals een tafel, te gebruiken!

Stap 1

Stop je handen in de uiteinden die het dichtst bij elkaar zitten (korte kant). Je vingertoppen dienen helemaal in de hoeken te zitten.

Stap 2

Breng je handen naar elkaar toe en stop de ene hoek in de andere. De hoeken zijn als het goed is even groot, waardoor dit makkelijk past. Houd de in elkaar gevouwen hoeken in één hand.

Stap 3

Leg het hoeslaken in de breedte voor je uit op tafel en herhaal stap twee bij de laatste twee hoeken.

Stap 4

Vouw het hoeslaken dubbel door het ene paar hoeken naar het andere paar te brengen.

Stap 5

leg het hoeslaken neer op een plat oppervlakte.

Stap 6

Ga met je handen over het hoeslaken om de bobbels eruit te wrijven. Doe dit vanuit het midden naar de zijkant, van beneden naar boven. Hierdoor wordt het hoeslaken mooi plat.

Stap 7

Vouw nu de hoeken die in het midden zitten naar binnen (het midden), zodat er een mooie, rechthoekige vorm ontstaat.  Vouw nogmaals het hoeslaken in dezelfde richting. Maak de hoekjes mooi recht.

Stap 8

Vouw het hoeslaken nu drie keer op tot een klein ‘pakketje’ en hij kan nu netjes in de linnenkast gelegd worden.

Filmpje

Hieronder worden alle stappen nog een keertje uitgelegd in een kort filmpje.

Alternatieven

Natuurlijk kan je je hoeslaken ook tot een zo klein mogelijk kreukelbolletje proppen en in je la stoppen. Zodra je hem over je matras trekt hij waarschijnlijk toch meteen strak.
Wat je ook kunt doen is de hoeslakens oprollen. Bij handdoeken is dat toch ook hip?

Succes!