Kersttrends 2013

Kersttrends 2013

It’s the most wonderful time of the year, kerst! Dit is ook echt het enige wat ik leuk vind aan de wintertijd. Gezelligheid, lichtjes, kerstmuziek, als we geluk hebben sneeuw, lekker eten en niet te vergeten je huis en interieur in de kerststemming krijgen. Maar wat zijn de kersttrends van 2013 eigenlijk? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Koper en petrol

Gooi al je rode, zilveren en gouden ballen maar de deur uit, want 2013 is het jaar van de kleur koper en petrol. Als je met de tijd mee wil gaan, maar zo min mogelijk geld uit wil geven kun je ook een fles spuitverf kopen in koper en petrol en je kerstballen en decoraties overspuiten.

Duurzame kerst

Duurzaamheid en milieu wordt steeds belangrijker voor ons. Gelukkig is dit niet onopgemerkt gebleven bij de aanbieders. Vroeger had je een kerstboom, wat verlichting en een kerststal. Nu heb je ontelbaar veel soorten accessoires en zelfs vervangers voor kerstbomen. Je kunt bij veel bouwmarkten al kerstbomen van bijvoorbeeld sloophout kopen. Ook voor de glazen kerstballen (die na één keer ‘stuiteren’ kapot zijn) zijn er alternatieven: wees duurzaam en koop bijvoorbeeld papieren decoraties en kerstballen die op een milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd. Wat echt niet meer kan is engelenhaar, doffe kerstballen en een trapje van lichtjes voor het raam.

KersttakKerst op het werk

Wil je op je bureau ook genieten van een beetje kerst, knip dan een tak van je kerstboom af en stop deze in een mooie, hoge vaas. Er hoeven niet eens versieringen in om het kerstgevoel ook op het werk te krijgen. Natuurlijk kun je hem naar wens decoreren met linten of lichtjes.

Tak met kerstballen

Wat ook erg makkelijk en creatief is, is een tak uit het bos ophangen boven het dressoir of de eettafel. Hang aan deze tak kerstballen en of andere accessoires met linten in je favoriete kleur. Dit staat heel feestelijk en is super simpel.