Paper Vase Cover

Paper Vase Cover

Heb jij ook altijd een designvaas gewild? Nu kun je er zelf een maken met de Paper Vase Cover. De Paper Vase Cover is een papieren vaashoes van designer Pepe Heykoop.
Ze worden gemaakt in Mumbai, India, waar het geleid wordt door de Tiny Miracles Foundation.
Dus niet alleen heb jij een zelfgemaakte design vaas, je helpt er ook een goed project mee.

De Tiny Miracles Foundation

De Tiny Miracles Foundation heeft als doel een straatarme gemeenschap, de ‘Pardeshi’ economisch zelfstandig te maken. We hebben het hier over een gemeenschap van ongeveer 700 mensen die in het red light district van Mumbai wonen. Het maken van deze vazen is
voor hen een lot uit de loterij en een kans op een betere toekomst.
De Tiny Miracles Foundation is in 2010 opgericht door Laurien Meuter. Zij is de nicht van ontwerpster Pepe Heykoop. Het atelier van Pepe Heykoop staat midden in de gemeenschap van de ‘Pardeshi’. Hij zorgt ervoor dat de vrouwen een goede opleiding krijgen en ook belangrijk, een goed salaris. Voor de gemeenschap is deze stichting dus erg belangrijk.  Want  De Tiny Miracles Foundation zorgt ook voor gezondheidszorg, dat de kinderen naar school kunnen en overige sociale activiteiten voor de gemeenschap.

Paper Vase Cover

We gaan weer terug naar de vaas voor de details. De vaas is verkrijgbaar in 3 kleuren, welke altijd goed in je interieur staan: zwart, wit en groen/wit. Het mooie aan het gerecycled papier is de matte coating van het papier. Dit geeft een luxe en moderne uitstraling.
Je kan de vaas zelf naar jouw design in elkaar vouwen, door middel van de voorgevouwen driehoekstructuur. Is je Paper Vase Cover helemaal naar zin? Zoek een lege fles en plaats deze in de Paper Vase Cover. Nu nog een bloemetje en je bent klaar.

Tijdens de internationale designbeurs Imm Köln heeft Pepe Heykoop voor dit ontwerp de Interieur Innovatie Award 2013 gekregen.

De Paper Vase Cover is verkrijgbaar op www.morethanhip.nl voor € 19,95.