Slaapkamertrends

Slaapkamertrends

Welterusten, droom zacht

Een bed. Alleen een plek om in te slapen? Nee, het is veel meer dan dat. Het is een oase van rust, een plek om even je zorgen te vergeten en weg te dromen. Dromen over het oneindige. Om optimaal te genieten van je bed moet de ruimte waarin je slaapt volmaakt zijn.
Is je slaapkamer toe aan een make-over? Hier zijn de laatste slaapkamertrends voor een indrukwekkende slaapkamer.

Slaapkamertrend: witte muren, aardetinten en hout

Wit, wit, wit. We weten allemaal dat wit een ruimte groter laat lijken. Verf niet alleen je muren wit, maar ook je laminaat. Netjes hoeft het niet te zijn. Als de originele kleur van je grond er doorheen schijnt, is het zelfs mooier.
Je meubilair moet afketsen tegen de rest van de ruimte, dus neem bijvoorbeeld donker eikenhout. Zorg ook voor tapijt, het liefst in aardetinten of warme tinten: rood, bruin of beige. Dat geeft je slaapkamer weer een boost.
Is je bed wit en de rest van het meubilair ook? Niet getreurd, een hele witte slaapkamer is een eeuwige trend.

Witte slaapkamer
Bron: woonblog.typepad.com

Romantisch decoreren

Te veel wit? Dan is dit misschien iets voor jou. Verf de muren van je slaapparadijs grijs. Licht of donker – het is maar wat je zelf mooi vindt. Of zorg voor zwart behang met reliëf. Een donker houten bed met een zwarte satijnen dekbedovertrek zorgt voor een romantische uitstraling. Veel kussens op je bed geven je slaapkamer een knus gevoel. Niks kan je er dan van weerhouden om lekker vroeg onder je dekens te kruipen.
Een echte eyecatcher is je lamp. Een kroonluchter zou een fraaie aanvulling zijn voor de ruimte.

Luxe slaapkamer
Bron: 9homedecoratingideas.com

Tip! Dierenprints zijn op dit moment een grote slaapkamertrend in de modewereld, maar vergeet niet dat deze prints ook heel goed tot hun recht komen in je slaapkamer. Kijk maar!

Dierenprints slaapkamer
Bron: glambistro.com

Dierenprint
Bron: animalprintessentials.com