Vintage boeken als planken

Schoenen in schoenenrekken zijn zó 2011. Laat ze zien en zet ze in de spotlights op een hele creatieve, low-budget manier: met behulp van vintage boeken. Na een kleine speurtocht op internet zijn we op hele leuke, verschillende uitwerkingen van deze planken gemaakt van boeken gestuit.

Benodigdheden

Wat je nodig hebt om deze leuke eye-catchers te maken zijn mooie, oude boeken (desnoods kaft je de boeken met een leuke stof), een schroevendraaier, lijm, beugels, schroeven, een potlood en een liniaal  Deze spullen kun je in iedere bouwmarkt aanschaffen.

Maak nu van een boek een plank

Heb je het boek gekaft of ben je tevreden met het uiterlijk van het boek zoals het is, sla hem dan met enkele pagina’s open en plak deze pagina’s aan elkaar en de kaft vast. Het grootste aantal bladzijdes komt tegen de muur aan. Vervolgens bevestig je het boek aan de beugels tegen de muur. Herhaal dit met een aantal andere boeken en bevestig deze op verschillende plaatsen aan de muur. Zet je aller mooiste pumps erop, schijn er eventueel een mooie spotlight op en klaar is kees. Je hebt een boekenplank voor je schoenen! Natuurlijk kun je ze ook voor andere accessoires gebruiken.