Woontrend: Scandinavische eenvoud

Woontrend: Scandinavische eenvoud

Als ik aan Scandinavië denk, denk ik aan koude en kille straten, maar ook aan warme, eenvoudige en knusse huisjes. Ik sta er dan ook niet van te kijken dat de Scandinavische stijl al een tijdje een enorme trend op het gebied van wonen is. Het hoge Noorden heeft gewoon een uitmuntend gevoel voor stijl. In deze barre economische tijden nijgen we wellicht wat meer naar familie, knusheid en gezelligheid thuis en daarom ook in het interieur. Wat de Scandinavische woonstijl ook richting het zuiden heeft gebracht maakt niet uit, ik hou ervan!

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door veel hout en andere natuurlijke materialen en stoffen. Diverse structuren en materialen mogen door elkaar gebruikt worden. Denk aan een rendiervelletje op de bank, een wollen kleed op de grond en een gewei aan de muur. Minimalistisch met duurzame materialen, dat kenmerkt de Scandinavische stijl. IKEA heeft super veel leuke betaalbare accessoires, kleden en meubels om je alvast op weg te helpen naar je eigen Scandinavische stijl!

Doordat de Scandinavische woonstijl zo rustig en basaal is, kun je er alle kanten mee op. Een kleurtje toevoegen is geen probleem, net als accessoires, zoals fotolijsten en een flinke rij boeken prominent in het zicht plaatsen. Hou je toch meer van een strakke, luxueuze stijl, kies dan bijvoorbeeld voor een houten vloer met veel zwarte, witte en grijze meubels en weinig accessoires (of één eye-catcher). Als je van landelijk wonen houdt, kun je ook prima de houten vloer wit schilderen voor een frisse en ruimtelijke uitstraling.

Hieronder heb ik ‘my Scandinavion favourites’ geselecteerd. Klik op de foto’s om te bestellen!

Loungestoel AmberKast LocaKlok poetiqueDeken Furnitive