Party eitjes invriezen hype in Amerika

Party eitjes invriezen hype in Amerika

Kledingparty’s, sieradenparty’s, viboparty’s, Eismannparty’s, lingerieparty’s en, niet te vergeten, de oude bekende Tupperware party’s. Grote kans dat je al eens op een dergelijke party bent geweest of er zelfs één hebt georganiseerd. Het werkt ook gewoon: vrienden (oké, meestal vriendinnen) en bekenden kunnen gezellig kletsen, koffie drinken en hun portemonnee trekken. Oftewel: de drie dingen die vrouwen het liefste doen. Nou, waarom zou het ook vreemd zijn om een eitjes-invriesparty te houden?

Carrièrevrouwen

De meesten werkenden hebben een vrijdagmiddagborrel en gaan op zaterdag het liefst een filmpje pakken of uit eten, maar als de laatste trends op het gebied van vertier voor werkende vrouwen uit Amerika overwaaien naar ons land dan wonen we binnenkort een eitjes-invriesparty bij. In het Amerikaanse techneutengebied Silicon Valley is het al de normaalste zaak van de wereld om zulke party’s te houden. Drukbezette carrièrevrouwen die bij bijvoorbeeld Facebook of IBM werken zijn veel geziene gasten op de voorlichtingsparty’s over het invriezen van je eitjes onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze gezellige party’s zullen bètavrouwen worden geïnformeerd over het verlengen van de vruchtbaarheid door middel van het in laten vriezen van je eicellen. Op die manier kunnen vrouwen gewoon hun carrière voortzetten tot het moment dat ze echt toe zijn aan kinderen.

Zorgverzekering

Eigenlijk hebben multinationals als Google en Apple de basis gelegd voor het ontstaan van deze party’s. Zij zagen al eerder in dat vrouwen die een gezin stichten en tegelijkertijd carrière maken het erg zwaar hebben. Ze zitten constant in een tweestrijd waarin ze zich voor de volle honderd procent in willen zetten voor hun werk maar ondertussen ook een gezin draaiende moeten houden. Apple wil vrouwen de keuze geven om honderd procent voor het ene te gaan en op een later tijdstip ook honderd procent voor het andere. Daarom hebben Apple en Google onlangs de procedure voor het invriezen van eicellen opgenomen in hun zorgverzekering.

De party voor het invriezen van eicellen gaat eigenlijk hetzelfde in zijn werk als voor de alom bekende Tupperware party’s. De gastvrouw ontvangt hiervoor een bonus.

Wat vinden jullie? Slim of gaat dit te ver?