Cursussen tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kun je meerdere zwangerschapscursussen volgen die je kunnen helpen tijden je zwangerschap en voorbereiden op de bevalling.
Hieronder enkele cursussen die je kunt volgen tijdens de zwangerschap.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Dit is een vorm van begeleiding die niet alleen voor de moeder is, maar voor beide ouders. Het doel van haptonomische zwangerschapsbegeleiding is in contact te komen en kennis te maken met je baby al voor de geboorte. Het is om goed om op deze manier de hechting te bevorderen voor en na de bevalling. Ook word je voorbereid om de bevalling samen op een goede en natuurlijke manier te laten verlopen.

Zwangerschapsgym

De zwangerschapscursus zwangerschapsgym wordt het meest gedaan tijdens de zwangerschap. Door de oefeningen die je doet tijdens de les, worden de spieren verstevigd en het lichaam soepel gehouden. Er wordt gefocust op de spieren van de rug, buik, benen en bekken, omdat deze veel te verduren krijgen. Ook leer je pers- en ademhalingstechnieken aan tijdens de zwangerschapsgym, om je te helpen tijdens de bevalling.

Watergymnastiek

Watergymnastiek is een goede vorm van beweging als je moeite hebt met bewegen tijdens je zwangerschap. Water werkt ontspannend en de onderste ledematen van de wervelkolom worden verlicht. Oefeningen doen gaat gemakkelijker en verbetert de lichaamshouding. De bloedsomloop en de ademhalingscontrole verbeteren ook tijdens deze zwangerschapscursus, wat zal helpen tijdens de bevalling.

Zwangerschapsyoga

Ontspannen is erg belangrijk, zeker tijdens de zwangerschap. Zwangerschapsyoga brengt je in contact met je “nieuwe” lichaam en dit kan je een gevoel van rust en zelfvertrouwen. De oefeningen die je tijdens de zwangerschapsyoga doet maken je bekken, heupen en ruggengraat soepel en verstevigen het hele lichaam.
Het doel van deze zwangerschapscursus is om je lichaam te versterken en je goed te voelen tijdens je zwangerschap en na de bevalling.

Borstvoedingscursus

Bij de borstvoedingscursus word je voorbereid hoe je op een goede en fijne manier borstvoeding kunt geven. In deze zwangerschapscursus wordt het nut van borstvoeding besproken en de praktische kanten rondom het geven van borstvoeding. De borstvoedingscursus wordt gegeven door een lactatiekundige.