foliumzuur en zwangerschap

foliumzuur en zwangerschap

Foliumzuur en zwangerschap

Foliumzuur en zwangerschap

Het slikken van foliumzuur tijdens je zwangerschap is erg belangrijk. Het vermindert namelijk de kans op ernstige aandoeningen bij je kindje, zoals onder andere een open ruggetje. Op het moment dat je zwanger wilt worden is het zelfs al goed om te beginnen met het slikken van foliumzuur.

Wat is foliumzuur?

Wat is foliumzuur eigenlijk en waarom is het zo goed voor je? Foliumzuur is vitamine B11 en deze vitamine krijgen we meestal veel te weinig binnen. Het is belangrijk om foliumzuur te slikken tijdens en voor je zwangerschap, omdat het de mooie eigenschap heeft dat het helpt bij de celdeling, vooral bij de vroege ontwikkeling van je ongeboren kindje. Bovendien speelt foliumzuur een belangrijke rol in bloedcellen en is goed voor hart- en bloedvaten. Dit zijn de redenen de gezondheidsraad zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens supplementen foliumzuur adviseren. Foliumzuur kun je zonder recept bij de apotheek of drogist kopen.

Hoeveel foliumzuur moet je slikken?

In de eerste acht weken van de zwangerschap en op het moment dat je besluit zwanger te willen worden adviseert de gezondheidsraad dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken. De supplementen helpen ook bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel van het kindje.