Het perfecte en veilige baby bed: de Sleepyhead

Tijdens de zwangerschap zijn veel jonge vrouwen nog op zoek naar leuke en handige spulletjes voor de baby. Lekker op internet rondstruinen en shoppen maar. Nu heb ik iets gevonden, wat ik toch echt wel een musthave vind voor de pasgeborene. Een comfortabel nestje, waarbij de baby weer een beetje het gevoel krijgt in de baarmoeder te liggen. Ik heb het nu over: de Sleepyhead. De sleepyhead is zeker multifunctioneel en een oplossing voor praktische problemen.

Waarom zou je de Sleepyhead moeten aanschaffen?

Gezondheid en veiligheid

Voor een pasgeborene is het erg belangrijk om de reuk, geluid, warmte en de beweging van de ouders dichtbij te hebben. Dit heeft een grote impact op de emotionele, mentale en psychologische ontwikkeling van je kindje. Daarom is de Sleepyhead ideaal voor als papa en mama niet in de buurt zijn. Het geeft een veilig gevoel aan je kindje, omdat het lijkt op de baarmoeder. Het bedje is veilig, mooi en zacht voor het kindje. In een gewone ligzak of ligstoeltje zitten gordels die wel eens kunnen schuren en irriteren aan het huidje. Dit is niet mogelijk met de Sleepyhead.

Wat ook erg belangrijk is dat het anti-stof, anti-bacterieel en anti schimmel is. Ook is het materiaal ademend, wat wel zo fris is. Later komen we nog terug op het materiaal.

Samen slapen met je baby

Ook samen slapen is belangrijk voor jou en je kindje.
Belangrijker nog is de veiligheid tijdens het samen slapen. Jouw hartritme en ademhaling heeft een kalmerende werking op je baby. Veel experts zeggen ook dat het de kans op wiegendood verkleint. Doordat de Sleepyhead hogere en beschermende zijkanten heeft zal je kindje in een goede positie liggen en kan het niet uit bed rollen. Het matras is harder dan een matras waar je zelf op ligt waardoor je zo ook kans op verstikking verkleint. Door de verhoging kun je zelf ook niet per ongeluk op je baby gaan liggen.

Afgeplat hoofdje

Een afgeplat hoofdje, in medische termen ook wel ‘positinele posterior plagiocelfalie’ genoemd, ontstaat als je kindje steeds op één zijde van het hoofd ligt. Er wordt sowieso aangeraden je kindje op de buik te laten slapen, in verband met wiegendood. Door de comfort-eigenschappen van de Seepyhead zal je kindje zo heerlijk liggen. Zorg dat het hoofdje niet steeds op dezelfde zijde ligt.

Tummy time

De Sleepyhead is ideaal voor tummy time. Dit houdt in het spelen op de buik, wat erg goed is voor:

  • Aansterking van rug en nekspieren;
  • Hulp om te gaan rollen, zitten en dan uiteindelijk staan;
  • Ontwikkeling motorische controle;
  • Zintuigen;
  • Bewustzijn omgeving.

De Sleepyhead is veilig, maar het is natuurlijk beter je kindje toch in de gaten te blijven houden. Mocht je kindje van al het spelen zo moe zijn geworden en in slaap zijn gevallen, draai je kindje dan wel terug op de rug zodat het veilig verder kan slapen.

Baby op reis

Ideaal voor op reis of bezoekjes. Je neemt de Sleepyhead gewoon mee en plaats het of op een vlakke ondergrond of op een bestaand bed. Let wel op als je kindje al kan rollen van rug naar buik, zet het dan niet verhoogd. Je kindje kan er dan uit vallen of klimmen.
Het bedje is verder gemakkelijk mee te nemen en weegt maar 1,7 kg.

Materiaal

De Sleepyhead voldoet aan de eisen die ook van toepassing zijn op babybedjes en autostoeltjes. Het materiaal heeft vele voordelen. Alle materialen creëren een gezond microklimaat, omdat ze goed kunnen ademen. De materialen hebben anti-microbiotisch, anti-schimmel en anti-stofmijt eigenschappen. De matrashoes is waterdicht, waardoor er geen vloeistoffen kunnen doordringen in het matras.
Ook de vulling van het matras is veilig en brandvertragend. Verder zijn alle materialen die gebruikt zijn vrij van schadelijke stoffen, ook erg fijn!

Wassen

De Sleepyhead kan gewoon gewassen worden. Wel moet het matras – dat van wattenvulling is gemaakt – met de hand gewassen worden. De andere spullen kun je in een waszak wassen. Gebruik wasmiddel zonder bleekmiddel.