De hoogste waterglijbaan ter wereld

De hoogste waterglijbaan ter wereld

Deze nachtmerrie wordt de hoogste waterglijbaan ter wereld, nu nog in aanbouw. De waterglijbaan zou een droom voor daredevils zijn. Toch  ben ik benieuwd of ze de mensen aan het einde van dit monster niet van de grond af moeten schrapen na de bijna vrije val van enorme hoogte. Het ding, genaamd de The Meg-a-Blaster in Schlitterbahn park Kansas City, is bijna 43 meter hoog en zal het voorjaar van 2014 openen.

Momenteel staat de hoogste waterglijbaan ter wereld in Brazilië met een hoogte van 41 meter. Mensen hebben op deze waterglijbaan snelheden tot 101 km/uur bereikt. Is dit nog niet snel genoeg, maak dan straks maar eens kennis met de The Meg-a-Blaster. The Meg-a-Blaster waterglijbaan in Kansas City gaat nog iets sneller en heeft nog een tweede heuvel aan het einde.

Buiten de rillingen die ik over mijn rug voel lopen als ik er alleen al naar kijk, kan ik me haast niet voorstellen hoe mensen niet gelanceerd worden aan het eind van de hoogste waterglijbaan ter wereld.. Ik breng toch liever een bezoekje aan de Vliegende Hollander in De Efteling!

Op deze foto zie je de hoogste waterglijbaan ter wereld, The Meg-a-Blaster, vanaf bovenaf te zien (in aanbouw):

Meg-a-Blaster

Bron foto: http://imgur.com/OMAVGhP