Afvallen met grapefruit

Afvallen met grapefruit

Er zijn mensen die gek zijn op grapefruit en mensen die het niet te eten vinden. Ik hoor gelukkig tot die eerste groep, want grapefruit is namelijk heel erg gezond én je zal afvallen met grapefruit. Met de naderende zomer hebben we hier bijna allemaal toch wel oren naar?

Wat is een grapefruit?

Grapefruit is een fruitsoort, ontstaan in Jamaica. Daar hebben ze de pompelmoes met de sinaasappel gekruist wat zorgde voor de geboorte van, jawel, de grapefruit. Deze citrusvrucht bevat veel voedingsvezels, vitamine C en weinig calorieën. Ga voor de zwaarste grapefruit in verhouding tot de grootte. Deze zijn het zoetst en sappigst. Bewaar ze in een fruitschaal of op een andere plek buiten de koelkast. Hierna zijn de vruchten nog zo’n twee weken goed.

Hoe kun je afvallen met grapefruit?

Afvallers zweren al jaren bij grapefruits en het blijkt dat ze gelijk hebben. Elke dag een grapefruit eten zal je helpen met afvallen. Je zal afvallen met grapefruit, omdat deze fruitsoort een speciaal enzym bevat welke zorgt voor een snelle spijsvertering. Dit enzym geeft de vrucht ook zijn bittere smaak. Zodra het enzym in contact komt met een vetmolecuul reageert het. De chemische reactie zorgt ervoor dat de vetmolecuul sneller verbrand en de stofwisseling wordt versneld. Vetmoleculen worden als het ware uitgehongerd. Dit maakt het dat je snel kunt afvallen met grapefruit, zelfs wanneer je niet op dieet bent. Deze resultaten blijken uit onderzoek van de universiteit van Florida.

Kies liever voor de rode grapefruit dan voor de gele, want hier zijn de beste resultaten mee gehaald. Eet de hele grapefruit op (behalve de schil natuurlijk..), want enkel de grapefruitsap is minder effectief.

Voedingswaarde grapefruit

Bron: http://www.groentenenfruit.nl/veggipedia/product/grapefruit.html

Geneeskrachtige werking grapefruit

Wist je dat, naast het feit dat je makkelijk kunt afvallen met grapefruit, de vrucht ook een geneeskrachtige werking heeft op het lichaam? Eén grapefruit is een vitaminebom die zelfs meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C bevat. Daarbij bevat deze fruitsoort het stofje lycopeen. Lycopeen geeft de roodachtige kleur aan de vrucht en het stofje helpt zelfs mee in de bestrijding van kankercellen. Bovendien herstelt Lycopeen de schade toegebracht aan cellen veroorzaakt door vrije radicalen.

Grapefruit bevat ook de antioxidant pectine, wat gezien wordt als natuurlijke verlager van cholesterol. Ook voorkomt dit stofje aderverkalking. De kans op bloedklonters wordt hierdoor aanzienlijk verlaagd en zo ook de kans op hart-en vaatziekten.

Verder helpt grapefruit het bestrijen van verkoudheid,  aderverkalking, artrose, astma en reumatoïde artritis.

Niersteen en medicijnen

Ga niet te ver in je grapefruit dieet, want hoewel je sneller zult afvallen met grapefruit verhoogt het ook de kans op niersteen. Studies hebben dit aangetoond. De kans op niersteen neemt namelijk toe, wanneer je veel calcium, eiwit en organische zuren binnenkrijgt.

Slik je medicijnen, dan kan de combinatie met grapefruit dodelijk zijn. Lees dus goed de bijsluiter of raadpleeg een dokter!