DIY: Kunstbloemen in vaas met water

DIY: Kunstbloemen in vaas met water

Kunstbloemen in vaas met waterVroeger waren kunstbloemen in huis meestal not-done. De plastic-look en slechte namaak deed afbreuk aan je interieur, maar gelukkig zijn ze geëvolueerd en nu niet meer weg te denken uit de woonbladen en winkels.  Ik ben er dol op. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren. Niet gek, want je kunt er een leuke sfeer mee creëren op honderdduizend verschillende manier én ze gaan niet dood. Ideaal!

Eén manier om creatief de kunstbloem te gebruiken is door enkele (of één) kunstbloemstengels in een mooie rechte vaas te doen en deze tot de top te vullen met water. Een drijfkaarsje bovenop en je bloemenkandelaar is klaar. Super mooi! Dachten we, maar helaas kwamen we bedrogen uit toen we zagen dat de bloemen naar de oppervlakte dreven. We vonden de volgende tips om de kunstbloemen in een vaas met water wél tot een succes te maken:

1.Voorkom drijven

Om te voorkomen dat je kunstbloemen naar de oppervlakte drijven kun je drie dingen doen: je kunt ze aan de bodem vastmaken met aquariumlijm, maar je kunt ook kleine gewichtjes kopen die men gebruikt bij het vissen. Deze kleine, zilveren visgewichtjes kun je bij de bouwmarkt of viswinkel kopen en knoop je vast aan de onderkant van de kunstbloemen. Bedek de bodem nu met wat decoratieve stenen en je probleem is opgelost. Wat je ook kunt doen is een aantal kiezels en decoratieve stenen kopen en je kunstbloemen hier tussen te wringen. Dit kan het drijven ook voorkomen.

2. Gedestilleerd water

Wanneer je gewoon kraanwater gebruikt om de vaas mee te vullen, kunnen er luchtbelletjes ontstaan die op de kunstbloemen gaan zitten. Om dit te voorkomen kun je gedestilleerd water gebruiken.

3. Echte bloemen of kunstbloemen

Wat ik juist zo fijn vind aan deze DIY is dat er gebruik gemaakt wordt van kunstbloemen. Ze gaan dus niet dood. Toch werken echte bloemen voor deze decoratie het beste. Maak je gebruik van echte bloemen, dan blijven ze in deze vorm tot een week goed. Als je toch gebruik maakt van kunstbloemen, test deze dan eerst even in het water of ze er tegen kunnen. Synthetische kunstbloemen zouden beter werken dan zijden kunstbloemen.

4. Aantal bloemen

Als je een paar vazen vult met kunstbloemen, water en drijfkaarsjes kan het geheel er wat zwaar uit gaan zien. Probeer dan eens minder bloemen in één vaas te stoppen. Eén of twee kunstbloemen kunnen ook al heel chique staan.

DIY Kunstbloemen

5. Controleer de kunstbloemen

Voordat je het water toevoegt aan de vaas met kunstbloem(en), controleer de bloemen dan eerst op losse draadjes en vuiltjes. Zodra ze ondergedompeld zijn in het water, vallen alle oneffenheden op. Een draadje dat doelloos rond drijft kan een grote irritatie worden en in het water is het best lastig knippen.

Succes!

Kunstbloemen centerpiece