Foundation onder je lippenstift

Foundation onder je lippenstift

Watercolors lippenstiftOngeveer 75% van de vrouwen gebruikt lippenstift, wat het tot een zeer populaire make-up item maakt in de handtassen. Gemiddeld wordt er jaarlijks 1 tot 2 keer een lippenstift gekocht. Lippenstift maakt of breekt je look en bepaalt soms zelfs je imago. Met vuurrode lippen voelen wij vrouwen ons verleidelijk, mannen kunnen hun ogen niet van ons afhouden. Hoewel alle kleuren die er maar te bedenken zijn al zijn verwerkt in lippenstift, is de rode lippenstift zelfs al duizenden jaren lang de populairste.  Rode lippen worden namelijk geassocieerd met verleiding, jeugd en gezondheid. Het is gewoon evolutionair bepaald dat wij rode lippenstift het allermooist vinden!

Foundation onder je lippenstift

Heb je jouw kleur gevonden voor je lippen, dan is het tijd om de lippenstift aan te brengen. Gewoon de lippenstift over je lippen smeren is niet de beste manier. Smeer eerst een laagje foundation over je lippen, voor een goede, neutrale basis. Je lippen hebben van nature al een kleur, welke je neutraliseert met de foundation. De kleur van de lippenstift komt op die manier veel beter naar voren. Daarbij blijft de lippenstift een stuk langer zitten. Teken de randen van je lippen in met een lippotloot. De kleur van de lippotloot dient zoveel mogelijk overeen te komen met de natuurlijke kleur van je eigen lippen. Heb je dunnen lippen? Maak ze dan voller door met het lippotloot wat lip erbij te smokkelen. Let op dat je nooit meer dan 1 millimeter erbij tekent, want dan komen je lippen onnatuurljk over. Vind je je lippen juist te vol dan kun je natuurlijk met het lippotloot iets onder de liprand gaan zitten. Gebruik vervolgens een penseeltje of kwastje om de lippenstift aan te brengen. Zo kun je uitschieters voorkomen. Ten slotte hap je op een tissue, om het overtollige lippenstift eraf te happen.

MakeOver International roze

Dierproefvrije lippenstift

Ik vind het belangrijk dat lippenstift (en andere make-up) dierproefvrij is. Dierproeven zijn met de moderne techniek en wetenschap echt niet meer nodig en brengt alleen maar onnodig leed. Daarom zijn in Nederland dierproeven met make-up niet meer toegestaan, maar in het buitenland helaas nog wel. In Nederland is dan ook nog volop make-up te verkrijgen dat is getest op dieren. Vind jij dierproefvrije lippenstift ook belangrijk, neem dan eens een kijkje bij onderstaand rijtje van lippenstiftfabrikanten die dierproefvrij zijn:

  • The Body Shop
  • Miss Helen (HEMA)
  • Kruitvat (eigen merk)
  • Etos (eigen merk)
  • DA (huismerk)
  • Trekpleister (huismerk)

Kijk op de website van Vereniging Proefdiervrij voor de volledige lijst.