Review boek ‘Een jaar offline’

Review boek ‘Een jaar offline’

Boek Een jaar offlineWord jij er soms ook gek van dat iedereen constant met zijn smartphone in de hand zit? En kom je er dan meteen achter dat jij dit eigenlijk ook doet? Je bent niet de enige. Journalistiekstudent Bram van Montfoort nam zijn internetgebruik eens onder de loep en besloot daar meteen een uitdaging aan vast te hangen: een jaar lang offline leven. Klinkt onmogelijk? Lees dan zijn boek ‘Een jaar offline’ maar eens!

Een jaar geen internet. Help!

Toen ik op tv een interview zag met Van Montfoort werd mijn aandacht meteen getrokken. Een jaar lang offline leven… hoe dan? Hoe moet ik mijn huiswerk dan maken, hoe hou ik contact met mijn vriendinnen en wat moet ik dan doen in mijn vrije tijd? Een aantal van de vragen die meteen in me opkwamen. Waar ik me meteen daarna best wel voor schaamde. Vroeger ging ik ook naar de bibliotheek als ik een spreekbeurt moest maken en ging ik gewoon langs bij mijn vriendinnen om te vragen of ze

Bram van Montfoort

buiten kwamen spelen. Waarom is dat nu dan allemaal te veel gevraagd?

In zijn boek ‘Een jaar offline’ schrijft Van Montfoort over al de moeilijkheden en beperkingen die hij tegenkwam tijdens zijn ‘experiment’, maar laat hij ook de verrassingen en voordelen ervan zien. Dit boek zet je echt aan het denken. Of je het nu wilt toegeven of niet, we zijn stiekem allemaal een beetje verslaafd aan het internet. Is het nu echt zo erg als we een dag niet kunnen zien wat onze vrienden allemaal doen en meemaken, wat ze eten en wanneer, hoe laat ze gaan slapen en hoe lang…?

Ik kan het boek ‘Een jaar offline’ iedereen aanraden. Het is erg herkenbaar, soms pijnlijk, maar ook grappig. Neem eens de tijd om het te lezen, ga eens een dagje offline. Je zult er geen spijt van hebben.